Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Planerne om at etablere et nyt stort biogasanlæg på Djursland skrider planmæssigt frem. Her ses byggeriet af et anlæg i Kværs i Sønderjylland. Foto: Ludvig Dittmann, Ritzau Scanpix

Placeringen er - næsten - på plads for Djurslands nye biogasanlæg

Anden udgave af SyddjursLIVs nyhedsbrev sætter fokus på det store biogasanlæg, som selskabet Nature Energy barsler med et hidtil ukendt sted på Djursland.

Et medlem af en arbejdsgruppe, der blev nedsat tidligere på sommeren, afslører over for SyddjursLIV, at opbakningen efterhånden er ved at være på plads blandt leverandører og aftagere.

Samtidig har arbejdsgruppen udset sig en passende placering for biogasanlægget.

Spørgsmålet er nu, hvordan opbakningen er blandt de beboere, der kan se frem til at blive naboer til anlægget.

Driften af biogasanlæg er således blevet mødt med stor modstand mange andre steder i landet, hvor naboer har klaget over især lugtgener i forbindelse med både driften af og lastbiltransporten af gylle til anlæggene.

SyddjursLIV følger sagen.

I dette nyhedsbrev følger jeg også op på sagen om Vildtbiologisk Station, som ifølge planerne skal flytte fra Kalø Hovedgård ved Rønde til campus i Aarhus efter nytår.

Borgmester Ole Bollesen (S) har skrevet brev til dekanen i et forsøg på at påvirke beslutningen.

Efter SyddjursLIV i sidste uge berettede om flytteplanerne er også uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) gået ind i sagen, da hun grundlæggende er imod centraliseringen.

Igen skal lyde en tak til jer, der læser med, og jer der har henvendt sig med idéer til historier. Fortsæt endelig med det, og hold jer heller ikke tilbage med input til, hvordan nyhedsbrevet kan gøres bedre, mere læsevenligt eller mere vedkommende.

Min indbakke står som altid åben på jakbc@jfmedier.dk.

Billede af Jakob Binderup
Billede af skribentens underskrift Jakob Binderup Journalist

Opbakning og placering er - næsten - på plads for nyt biogasanlæg på Djursland

Selskabet Nature Energy barsler med planerne om et nyt biogasanlæg på Djursland. Her ses byggeriet i forbindelse med et anlæg på Nordfyn. Arkivfoto: Michael Bager

Opbakningen fra Djurslands landmænd til et nyt stort biogasanlæg er ved at være på plads. En arbejdsgruppe har hen over sommeren undersøgt interessen for projektet, som selskabet Nature Energy står bag, og arbejdet forventes færdig inden for en måned.

Arbejdsgruppen har allerede udset sig en passende placering til anlægget.

Spørgsmålet er nu, om der også kan findes opbakning til projektet hos de borgere, der kan se frem til at blive naboer til anlægget. Lignende anlæg er tidligere blevet mødt med stor modstand fra naboer på grund af lugt- og støjgener.

Minister undrer sig over universitets flytning af forskningsmiljø ved Kalø

Ane Halsboe-Jørgensen (S) undrer sig over Aarhus Universitets beslutning om at flytte Vildtbiologisk Station til Aarhus. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er gået ind i sagen om Vildtbiologisk Station, der efter planen rykker fra Kalø Hovedgård til campus i Aarhus.

Ministeren undrer sig over beslutningen og er generelt imod centraliseringen. Derfor har hun nu krævet en redegørelse fra universitetet i sagen.

Borgmester får kold skulder fra universitet i forsøg på at redde vildtforskningen ved Kalø

Ole Bollesen har fået svar fra Aarhus Universitet, efter at han i sidste uge appellerede til at bevare forskningsafdeling ved Kalø. Arkivfoto: Flemming Krogh

Efter at SyddjursLIV i sidste uge kunne berette, at Aarhus Universitet har besluttet at flytte Vildtbiologisk Station og dets omkring 35 ansatte fra Kalø Hovedgård ved Rønde til campus i Aarhus, har borgmester Ole Bollesen (S) sendt et brev til dekanen.

Heri appellerer han endnu en gang til at bevare forskningscenteret ved Kalø.

I et svar til borgmesteren fastholder dekanen dog, at afdelingen ved Kalø bliver lukket efter nytår.

Syddjurs kæmper stadig med lang sagsbehandlingstid i byggesager

Syddjurs Kommune har længe kæmpet for at nedbringe sagsbehandlingstiden i byggesager, men ligger fortsat langt over målet. Arkivfoto: Eva Maria Jørgensen

Lange sagsbehandlingstider i byggesager har efterhånden været et problem længe i Syddjurs, og ventetiden er i kommunen fortsat langt over de servicemål, der er udstedt fra Kommunernes Landsforening.

Den lange ventetid betyder, at nogle helt dropper at flytte til kommunen, fortæller formand for Ebeltoft Håndværker og Borgerforening Kim Withen Olesen til TV2 Østjylland.