Glem alt om handleplaner og delmål: Ree Park hjælper udsatte unge ved at dyrke fællesskabet
Velkommen til endnu et nyhedsbrev fra SyddjursLIV.
Denne udgave er dedikeret en fortælling fra dyreparken Ree Park, der ikke blot består af eksotiske dyr, safariture og store mængder farvestrålende slush-ice.
Det er også hjemsted for en gruppe unge, der på den ene eller anden måde er kørt fast i tilværelsen.
Jeg har talt med Kamilla Hanberg Hansen, der som ung selv var det, man i dag kalder "udsat". Hun har brugt sine personlige erfaringer og baggrund som pædagog til at etablere et mentorforløb for de unge, hvor de for en gangs skyld kan glemme alt om udredninger og handleplaner.
Her møder de unge op tre gange om ugen og deltager i det praktiske arbejde i parken. Men første prioritet er at dyrke de gode stunder og fællesskabet med hinanden for på den måde at genopbygge selvværd, robusthed og de sociale kompetencer, som for de fleste har været en mangelvare i mange år.
Jeg håber meget, at du har lyst til at læse historien, som er skrevet på baggrund af mit besøg i parken tidligere på ugen, hvor jeg også fik mulighed for at tale med en række af de unge på teamet.
Det er blevet til min foreløbig længste artikel her på SyddjursLIV, men mit håb er, at den kan give stof til inspiration og en påmindelse om de ildsjæle, der strækker sig langt for at hjælpe andre, som har svært ved selv at finde vejen frem i livet.
Igen skal lyde en tak til jer, der læser med. Hvis I har input til nyhedsbrevet, ris eller ros, så kontakt mig endelig på jakbc@jfmedier.dk.
Venlig hilsen
Jakob Binderup
Små skridt ud af vadestedet for udsatte unge
Kamilla Hanberg Hansen er leder af Ree Parks mentorordning for udsatte unge mellem 14 og 30 år, der på den ene eller anden måde er kørt fast i tilværelsen.
I øjeblikket er blandt andre 24-årige Marcus, 26-årige Mads og 23-årige Marie en del af teamet, og de fortæller i denne reportage om, hvordan forløbet er med til at styrke fællesskabsfølelsen og de sociale kompetencer, som de hidtil har manglet.
Maltfabrikken er nomineret til renoveringspris
Maltfabrikken i Ebeltoft er i år blandt de seks nominerede til at vinde prisen som Danmarks bedste renovering 2021.
”Ofte er industrielle bygninger meget introverte. Men her har man vendt bygningen på vrangen og lavet en masse fangearme, så man kan komme op til bygningen fra flere indgange. På den måde bliver bygningen et omdrejningspunkt, der indbyder", lyder begrundelsen i nomineringen Renoverprisens hjemmeside.
Renoverprisen er blevet uddelt hver år siden 2013 for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter.