Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Ifølge Naturstyrelsen er skiltningen klar og tydelig ved indgangene til de græssende køer i Mols Bjerge. I sidste uge blev et tysk par angrebet af en eller flere køer, da deres hunde slap fri blandt køerne. Foto: Jakob Binderup.

Styrelse efter koangreb: Den enkelte hundeejer må tænke sig om

Så er endnu et nyhedsbrev landet i din indbakke.

I denne udgave sætter SyddjursLIV fokus på koangrebet, der fandt sted i Mols Bjerge i sidste uge. Her blev en 42-årig tysk mand trampet ned af en eller flere køer, efter at hans hunde slap fri inde bag indhegningen.

I mindst tre tilfælde inden for det seneste år er køer gået til angreb på vandrere i området. I alle tilfælde har der været en hund involveret.

SyddjursLIV har derfor talt med Naturstyrelsen for at høre, om den seneste episode giver anledning til at se på sikkerheden og skiltningen i området.

Skovridder i Naturstyrelsen Peter Brostrøm mener, at det må være op til den enkelte hundeejer at vurdere, om det er sikkert at gå ind til køerne. Han mener i øvrigt, at skiltningen både er klar og tydelig ved alle indgange.

Birgit Søndergaard er uenig. Hun blev i juni angrebet af en gruppe køer, selv om hun havde sin hund i snor og mener ikke, at det fremgår tydeligt nok, at det kan være farligt at begive sig ind til køerne.

SyddjursLIV har også talt med en ekspert i koadfærd fra Videnscenteret Seges. Han ville ikke selv tage sin hund med ind til køerne - heller ikke selv om den er i snor.

Østjyllands Politi er stadig i færd med at "undersøge forhold og skiltning" efter sidste uges episode.

Jeg takker igen alle jer, der læser med og opfordrer endnu en gang til at kontakte mig med tip til historier, som du gerne ser behandlet journalistisk.

Det kan som altid gøres på jakbc@jfmedier.dk.

Billede af Jakob Binderup
Billede af skribentens underskrift Jakob Binderup Journalist

Styrelse afviser mangelfuld skiltning efter koangreb i Mols Bjerge

Sådan ser det ud, når man går ind til de græssende køer ved Trehøje i Mols Bjerge. Til venstre for lågen sidder skiltet med gode råd til besøgende om, hvordan man skal opføre sig inde i indhegningen. Her mindes besøgende også om, at al færdsel i indhegningen er på eget ansvar. Foto: Jakob Binderup.

Skiltningen er både tydelig og klar.

Det slår Naturstyrelsen fast, efter at en tysk mand i sidste uge blev trampet ned af en eller flere køer, da han var på vandretur i Mols Bjerge. Episoden udspillede sig, da det tyske pars hunde slap fri af deres sele inde bag køernes indhegning.

Birgit Søndergaard blev angrebet i juni, selv om hun holdt sin hund i snor. Hun mener ikke, at skiltningen er god nok.

Du kan læse artiklen ved at klikke her.

Kvæg-ekspert: Jeg ville ikke gå ind til køerne, selv om min hund var i snor

Køerne i Mols Bjerge er generelt fredelig dyr, men kan blive forskrækket af både mennesker og dyr, forklarer ekspert i kvæg. Foto: Jakob Binderup

Peter Raundal er specialkonsulent ved videnscenteret Seges og kvæg-ekspert. Han mener ikke, at det er risikofrit at bevæge sig ind til græssende køer. Heller ikke, selv om man holder sin hund i snor.

Køer kan også blive forskrækket og aggressive af mennesker, understreger han, og opfordrer naturnydere til tage en række forholdsregler, inden de går tur blandt fritgående køer.

Du kan læse artiklen ved at klikke her.

Rosenholm Slot lægger arealer til bæredygtigheds-festival

Rosenholm Slot uden for Hornslet lægger i weekenden arealer til Fair Festival, hvor besøgende kan besøge op mod 70 stande. Foto: Erik Jepsen

I weekenden 4.-5. september omdannes parken omkring Rosenholm Slot til bæredygtighedsfestival for hele familien.

Her kan de besøgende gå på opdagelse blandt udstillere med bæredygtige løsninger på 8 forskellige fokusområder eksempelvis transport, boligen og elektronik.

Bæredygtighedsfestivalen afholdes i samarbejde med Syddjurs Kommune, Fair Festival og den digitale boligplatform myhouse.dk