Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Syddjurs Kommune ligger i 2021 nummer 80 i indeks, der måler kommunernes erhvervsklima. Det er et fald på 32 pladser siden sidste år. Foto: Flemming Krogh/Jakob Binderup/Jysk Fynske Medier

Virksomheder dumper Syddjurs Kommune

Velkommen til seneste udgave af SyddjursLIVs nyhedsbrev.

I denne uge sætter vi fokus på en stor måling foretaget af Dansk Industri, der hvert år tager temperaturen på erhvervsklimaet i landets 98 kommuner.

Målingen i Syddjurs Kommune er baseret på besvarelser fra knap 70 virksomheder, som har dumpet kommunen på ni ud af ti parametre.

Det betyder, at Syddjurs Kommune indtager en 80.-plads ud af de 93 kommuner, der er med på listen.

Det er samtidig et fald på 32 pladser siden sidste år.

SyddjursLIV har talt med borgmester Ole Bollesen (S), der ikke giver meget for målingen.

Han beskyldes af Gunnar Sørensen (V), formand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, for at fokusere for enøjet på turisterhvervet og negligere det øvrige erhvervsliv.

Det afviser Ole Bollesen, men siger samtidig til til SyddjursLIV:

- Jeg tror, at der er grænser for, hvor meget det almindelige erhverv kan udvikle sig i Syddjurs, hvorimod vi har et enormt potentiale i turisterhvervet.

SyddjursLIV spørger i øvrigt både udvalgsformanden og borgmesteren om, hvorvidt de ser en sammenhæng mellem virksomhedernes oplevelse af erhvervsklimaet i kommunen og det faktum, at det efter ni år stadig ikke er lykkedes at lokke en eneste virksomhed til en stor erhvervspark placeret lige op ad Motortrafikvejen.

En lille efterlysning: Er du virksomhedsejer og føler dig dårligt behandlet af Syddjurs Kommune? Så vil jeg gerne høre fra dig.

Jeg takker endnu en gang til jer, der læser med og jer, der har henvendt jer med tip til historier.

Jeg kan som altid kontaktes på jakbc@jfmedier.dk.

Billede af Jakob Binderup
Billede af skribentens underskrift Jakob Binderup Journalist

Syddjurs falder markant tilbage i stort erhvervsindeks

Borgmester Ole Bollesen (S) giver ikke meget for Dansk Industris måling, der placerer Syddjurs Kommune på en bundplacering i erhvervsindeks. Foto: Flemming Krogh

Syddjurs Kommune er faldet 32 pladser tilbage i Dansk Industris indeks, der måler det lokale erhvervsklima i landets kommuner.

Det betyder, at kommunen i år indtager en 80.-plads i målingen, hvor 69 virksomheder er blevet spurgt om, hvordan de oplever erhvervsklimaet.

Syddjurs Kommune dumper på ni ud af ti parametre, men borgmester Ole Bollesen (S) giver ikke meget for målingen, som han mener er useriøs.

Læs hele artiklen her.

Stor erhvervspark står tom ni år efter kommunens opkøb

1. september 2012 opkøbte Syddjurs Kommune dette areal på omkring 300.000 kvadratmeter lidt uden for Rønde i håbet om at tiltrække virksomheder. Det er stadig ikke lykkedes at tiltrække en eneste virksomhed. Foto: Jakob Binderup

Det er efterhånden ni år siden, at Syddjurs Kommune opkøbte et stort areal mellem Motortrafikvejen og Følle ved Rønde. Arealet skulle omdannes til stor erhvervspark i håbet om at tiltrække virksomheder til kommunen.

I dag står "Fremtidsparken" stadig tom, og det er ikke lykkedes at lokke en eneste virksomhed til området.

SyddjursLIV har spurgt borgmester Ole Bollesen (S) og formanden for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse om, hvorfor det har været så svært at lokke virksomheder til kommunen, og om det eventuelt kan skyldes et dårligt erhvervsklima.

Læs artiklen her.

Syddjurs deltager i kommunernes afprøvning af kunstig intelligens

Foto: Sven Hoppe/Ritzau Scanpix

I det nye år starter seks nye såkaldte signaturprojekter med kunstig intelligens i landets kommuner. Af disse deltager Syddjurs Kommune i fire af de seks projekter. De fire projekter er indstillet til 16 millioner kroner ud af de 60 millioner kroner, der i finansloven 2022 er afsat til 6 regionale og 6 kommunale signaturprojekter.

Det skriver Syddjurs Kommune på sin hjemmeside.

Kommune holder borgermøde om budget 2022

Tirsdag den 14. september holder Syddjurs Kommune borgermøde om budgettet for 2022. Mødet afholdes i Kolind fra klokken 17 til 19, og i modsætning til tidligere er der denne gang åbent for fysisk deltagelse.

Der er krav om tilmeldelse.

Mødet kan også følges live på de sociale medier og på kommunens hjemmeside. 

Læs mere her.