Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

En midlertidig pavillon ankommer til institutionen Uglen i Ugelbølle. Foto: Linda Elkjær

En pavillon ... Det ligner en lappeløsning

Thomas Mouritsen gør, hvad han kan for at sikre befolkningstilvæksten i Syddjurs Kommune.

Som far til Augusta på fire år, Margrethe på to år og Valdemar på snart fire måneder lægger han beslag på snart tre kommunale dagtilbudspladser i Hornslet.

Umiddelbart er det jo helt efter bogen. Men spørgsmålet er, om det kommer bag på kommunen, at de mennesker, der bor her og dem, der flytter til i stort antal, får børn?

For selv om det ikke er nogen nyhed, at det strømmer ind over kommunegrænsen med nye familier, er der opstået en flaskehals på børnepasningsområdet, som i den grad kan mærkes.

SyddjursLIV beskrev i det seneste nyhedsbrev, at en ny, moderne og stor skov- og naturbørnehave i Hornslet er forsinket igen. Selv om den blev vedtaget og fejret politisk helt tilbage i 2019, har byrådet endnu ikke vedtaget den lokalplan, som skal give grønt lys til byggeriet. Nu kan den nye institution tidligst byde børn velkommen i 2023.

Og hvad så, spørger du måske?

Svaret er, at forsinkelsen måske er endnu et symptom på, at det muligvis kniber med den rettidige omhu, når det gælder om at ruste sig til fremtiden i Syddjurs Kommune.

I dag kan du i dit nyhedsbrev læse, at forsinkelsen af den nye institution i Hornslet skaber frustrationer hos de forældre, Thomas Mouritsen repræsenterer. Den skaber også ærgrelse og magteløshed hos Kis Schlosser, der som leder af to af de nuværende institutioner i Hornslet, på femte år kæmper med vindfrikadeller, luftige hensigtserklæringer og meget lidt politisk handling.

Pædagog og tillidsrepræsentant Christoffer Ward fortæller, hvordan usikkerhed i årevis har drænet ham og kollegerne i en sådan grad, at usikkerhed nu er "et kernebegreb", som skal implementeres i handleplanen for, hvordan sygefraværet blandt institutionens personale kan holdes nede.  Den historie er vi i gang med at undersøge nærmere og fortæller om i et kommende nyhedsbrev.

SyddjursLIV undersøger også, hvorfor der igen er sat en midlertidig pavillon op ved en af kommunes daginstitutioner? Denne gang i Ugelbølle. Og vi spørger, om de midlertidige pavilloner overhovedet er midlertidige?

Leder af dagtilbuddene i Syddjurs Kommune, Kenneth Enrico Petersen, understreger, at alle regler, krav og garantier er overholdt til punkt og prikke. Og han mener ikke, at det i fremtiden bliver et problem at sikre pasning til de stadig flere børn i kommunen.

- Vi mener, at vi har gode dagtilbud alle steder, siger Kenneth Enrico Petersen.

Du kan blive klogere og komme dybere ned i de enkelte historier herunder.

Har du kommentarer til de historier, du læser? Har du ideer til nye historier eller noget andet på hjertet, så er du velkommen til at ringe til mig, journalist Asbjørn With, på telefon 6166 4603 eller til at skrive til mig på aswch@jfmedier.dk.

Vi er, som du muligvis godt ved, et nyt digitalt lokalmedie målrettet dem, der bor og lever i en af Danmarks smukkeste kommuner. Du må gerne gøre os den store tjeneste at sende vores journalistiske nyhedsbrev videre til din nabo, dine venner og din familie i det syddjurske.

Er du en af dem, der er blevet tippet til at læse med, men endnu ikke har tilmeldt dig SyddjursLIV, så gør det lige her. Vi lover ikke at spamme, men stræber efter at give dig kvalitetsjournalistik i nøje afmålte mængder.

Tak, fordi du læser med.

Billede af Asbjørn With
Billede af skribentens underskrift Asbjørn With Journalist

Er midlertidige pavilloner lappeløsninger eller en del af fremtidens dagtilbud?

Foto: Asbjørn With

I Rønde er der ikke flere pladser i byens to kommunale institutioner, og derfor er der sat en pavillon op med plads til ekstra børn i Ugelbølle fem kilometer væk. I Hornslet bliver en midlertidig pavillon måske stående, fordi byens nye daginstitution igen er forsinket. Her kan du læse hele historien om de midlertidige pavilloner og få svar på, om de er en kommunal lappeløsning eller en del af fremtidens pasningstilbud.

Skal Børnehuset Hanehøj være vuggestue, lukkes eller noget helt tredje?

Foto: Asbjørn With

I flere år har fremtiden været usikker for Børnehuset Hanehøj. Bygninger forfalder og både forældre og personale er frustrerede. Her får du hele historien om, hvorfor den forsinkede daginstitution gør ondt på Hanehøjs børn, forældre og personale, som føler sig nedprioriterede.

Septembers himmel er så blå - og smukt er det så sandeligt

Følle Strand i september 2021. Foto: Asbjørn With

Om man nogensinde vender sig til, at omgivelserne bare er vidunderligt smukke, ved jeg ikke. Men indtil videre vil jeg nyde det i fulde drag.

For mig er det et helt særligt privilegium at være journalist. Hver eneste dag får jeg mulighed for at være nysgerrig og stikke min næse i andre folks sager. Og bagefter får jeg lov til at fortælle de bedste historier videre til alle andre, som gider at høre dem.

At jeg så tilmed får lov til at køre rundt i noget af det smukkeste Danmark er næsten for godt til at være sandt. Djursland er vidunderligt smukt og især Syddjurs, der kærligt omkranser Kalø Vig og Ebeltoft Vig for til sidst at åbne porten til Kattegat kan altså noget helt særligt.

For nyligt tog jeg en pause ved Følle Strand. Sol, strand, sand og vand helt gratis. Taknemmelig lovede jeg mig selv altid at have badebukser og et håndklæde i bilen fremover.