Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Byrådet i Syddjurs Kommune. Foto: Livestream fra byrådsmødet, Syddjurs Kommune

Hvor skal vi bygge, og hvor skal vi bo?

Hvor skal vi bygge, og hvor skal vi bo?

Det spørgsmål stiller tusindvis af mennesker sig selv og hinanden hele tiden. Mange af dem kigger mod Syddjurs, der med vidunderlig smuk natur, letbane-tog, kort afstand til Aarhus og byggegrunde og huse, der stadig er til at købe for almindelige mennesker, byder sig til som et attraktivt sted at slå sig ned.

Og det er der stadig flere, der gør. Der bliver flere og flere mennesker i kommunen, og det betyder flere skattekroner og overskud fra salg af byggegrunde i kommunekassen.

Men der er også en bagside af medaljen. Befolkningstilvækst og det dermed øgede tryk på daginstitutioner, skoler, sagsbehandlingstider, og hvad der ellers følger med præger i disse år den politiske dagsorden i kommunen.

Som SyddjursLIV i de senere uge har beskrevet, så er især presset på daginstitutioner og kommunale sagsbehandlingstider i byggesager med til at skabe frustrationer flere steder i kommunen.

Med budgetforliget torsdag aften tager et bredt flertal i byrådet endnu et skridt mod at sikre, at kommunen også i fremtiden er attraktiv at bygge og bo i.

Borgmesteren er stolt, og kun Alternativet og Enhedslisten sagde nej tak til at være med i forliget.

Vi gennemgår i dette nyhedsbrev budgettets vigtigste elementer, som især fokuserer på flere penge til daginstitutioner, skoler og bedre ældrepleje. Klassiske velfærdsområder, der bare skal være i orden i en moderne, dansk kommune.

Du har også mulighed for at komme med til byrådsmøde, der for alvor viste, at politikerne både er udholdende og debatlystne. Hvis du ikke har mod på at se det næsten fire timer lange møde på kommunens hjemmeside, så har vi kogt det ned til fem minutter med de vigtigste overskrifter.

Hvis du gerne vil give din mening til kende, om noget af det, du har læst, hvis du har ris eller måske endda ros, ideer til nye historier eller noget andet på hjertet, så er du altid velkommen til at ringe til mig, journalist Asbjørn With, på telefon 6166 4603 eller til at skrive til mig på aswch@jfmedier.dk.

SyddjursLIV er et nyt digitalt lokalmedie målrettet dem, der bor og lever i Mørke, Ryomgård, Rønde, Ebeltoft, Hornslet, Kolind, Knebel og alle de andre mindre og større byer i Syddjurs Kommune. Hvis du er nysgerrig, så kan du læse om vores ambitioner for SyddjursLIV her.

Og er du en af dem, der er blevet opfordret til at læse med, men endnu ikke har tilmeldt dig SyddjursLIV, så gør det lige her.

Tak, fordi du læser med.

Billede af Asbjørn With
Billede af skribentens underskrift Asbjørn With Journalist

Der skal være plads til børnene og bedre ældrepleje

Foto: Asbjørn With

Der er grunde til salg rigtig mange steder i kommunen.

Flere er på vej, og der er også købere til dem. Derfor er det kommunale budget for næste år fokuseret på, at der også skal være daginstitutionspladser og klasseværelser nok til de mange tilflytteres børn. 

Her får du overskrifterne for, hvordan 25 af byrådets 27 medlemmer vil bruge skattekronerne næste år.

Flertal siger nej tak til opkøb af huse og tankstation for tocifret millionbeløb

Foto: Asbjørn With

September måneds byrådsmøde blev indledt med fællessang for første gang i meget lang tid.

På grund af coronarestriktioner har fællessangen været tavs længe, men denne gang kunne "Septembers himmel er så blå" indlede et møde, som endte i en maratonforestilling på næsten fire timer. 

Debatten og forvirringen omkring den nye skoleudbygning i Hornslet stjal sin del af tiden. Her får du mødet kogt ned til fem minutter.

I weekenden indtager hjemmeværnet Djursland

Arkivfoto: Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier

200 soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland indtager i de kommende dage Djursland for at træne bevogtning.

Djursland vil i weekenden 24. – 26. september danne rammen om en af årets største øvelser for Hjemmeværnet i Østjylland.

Så lyder der skudsalver, eller er der soldater på vejen, betyder det blot, at du er i nærheden af den militære øvelse.

Det skriver Randers Amtsavis

Kæmpende fiskere og identitet med vokseværk

Jens Olsen (til højre) er erhvervsfisker på AS30 Margrethe i Ebeltoft. Foto: Asbjørn With

Ebeltofts to sidste erhvervsfiskere gjorde deres entre på de bonede gulve i forbindelse med byrådsmødet forleden. En kort formulering i et høringssvar fra kommunen til Danmarks Havplan kan risikere at koste Jens og Peter Olsen deres levebrød.

I 40 år har de to brødret sejlet deres fælles kutter AS30 Margrethe ud fra havnen i Ebeltoft for at fange jomfruhummere i Hjelms Dyb. Og det vil de gerne blive med. Derfor sad de klar i byrådssalen for at spørge politikerne, hvad de egentlig har tænkt sig. 

Den historie får du i et kommende nyhedsbrev, hvor vi også dykker ned i debatten om, hvordan man som by sikrer sin identitet med konstant vokseværk.