Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Siden 2015 har Molslinjen kun sejlet mellem Ebeltoft og Sjællands Odde i weekender, ferier og helligdage. Arbejdsgruppe vil i samarbejde med Business Djursland igen gå ind i kampen for en ny færgeforbindelse fra Ebeltoft til Sjælland, der skal være til gavn for erhvervslivet i store dele af det østlige og nordlige Jylland. Foto: Kim Haugaard

Styregruppe genoptager arbejdet for ny Sjællands-forbindelse fra Ebeltoft

Velkommen til endnu et eksemplar af SyddjursLIVs nyhedsbrev.

I denne udgave sætter vi fokus på det arbejde, der fortsat gøres for at etablere en ny færgeforbindelse mellem Ebeltoft og Sjællands Odde.

Arbejdet har stået på, siden Molslinjen for snart syv år siden besluttede at gøre Ebeltoft-Odden-forbindelsen til en såkaldt turistrute, der med få undtagelser kun sejler i weekender, ferier og på helligdage.

Efter halvandet år med coronapandemi, hvor arbejdet har stået mere eller mindre stille, vil Styregruppen for Sejlads mellem Ebeltoft og Sjællands Odde igen afsøge mulighederne for at skabe en ny forbindelse over Kattegat.

En færgeforbindelse, der opererer med jævnlige daglige overfarter i hverdagene vil ikke kun være til gavn for folk på Djursland. Det vil i høj grad også gavne erhvervslivet i resten af Østjylland og store dele af Nordjylland, mener leder af styregruppen Søren Ibsen.

Styregruppen vil derfor i samarbejde med Business Djursland forsøge at engagere erhvervsforeninger i både Nordjylland og Østjylland i et forsøg på at komme videre i arbejdet.

SyddjursLIV har også talt med Rasmus Henriksen, der siden starten af 1990'erne med jævne mellemrum har taget på kundebesøg på Sjælland.

Efter at Mols-Linien sidste år flyttede terminalen fra Aarhus Ø til Østhavnen i det sydlige Aarhus er transporttiden blevet væsentligt forlænget. Det løber op i noget, der ligner en ekstra arbejdsuge i bilen om året, fortæller Rasmus Henriksen. 

Han håber derfor, at der en gang i fremtiden vil blive oprettet en færgeforbindelse med flere daglige afgang fra Ebeltoft.

Endnu en gang tak til alle, der læser med.

Husk, at vores indbakke altid er åben. Du er derfor meget velkommen til at skrive til aswch@jfmedier.dk eller ringe på telefon 6166 4603 hvis du har noget på hjerte, gode idéer eller noget, du undrer dig over.

Billede af Jakob Binderup
Billede af skribentens underskrift Jakob Binderup Journalist

Styregruppe vil aktivere erhvervsliv i Øst- og Nordjylland i kamp for ny Sjællands-forbindelse

Søren Ibsen står i spidsen for styregruppe, der fortsætter kampen for en ny færgeforbindelse mellem Ebeltoft og Sjællands Odde. Han er selv vant til at bruge Mols-Linien, der siden 2015 kun har sejlet mellem de to byer i weekender, ferier og på helligdage. Foto: Søren Ibsen

Styregruppen for sejlads mellem Ebeltoft og Sjællands Odde har ikke opgivet kampen for en færgerute, der sejler på ruten flere gange dagligt i hverdagene. 

Det fortæller leder af gruppen Søren Ibsen, knap syv år efter at Molslinjen indstillede sejladsen mellem Ebeltoft og Sjællands Odde i hverdagene og gjorde det til en turistrute.

Styregruppen vil nu i samarbejde med Business Djursland gå i dialog med erhvervsforeninger i både Øst- og Nordjylland for at se på mulighederne for en ny færgeforbindelse over Kattegat.

Firma-ejer har fået markant sværere ved at nå sine kunder på Sjælland

Rasmus Henriksen har besøgt kunder på Sjælland, siden han i 1990 stiftede virksomheden Jysk Handi, der udvikler og producerer hjælpemidler til børn og voksne. Foto: Jysk Handi

Rasmus Henriksen har i snart 30 år været vant til at tage på kundebesøg på Sjælland og benyttede sig i mange år af Molslinjens Ebeltoft-Odden-overfart. 

Siden 2015 har han benyttet sig af overfarten fra Aarhus, men siden Molslinjens terminal sidste år blev flyttet, er rejsetiden blevet markant længere, når han og hans otte ansatte tager på jævnlige kundebesøg på Sjælland.

Derfor efterlyser han en ny færgeforbindelse mellem Ebeltoft og Sjællands Odde.

Hvorfor betaler kommunen hvert år skattekroner til Den Vestdanske Filmfond?

SyddjursLIV har været med på filmoptagelser til den kommende film Stille Liv, der optages på Djursland. Foto: Asbjørn With

I de seneste uger har holdet bag spillefilmen Stille liv filmet på Djursland. Filmen har blandt andre Bodil Jørgensen og Bjarne Henriksen, to af Danmarks helt store skuespillere, på rollelisten sammen med den 19-årige debutant Cornelius Won Riedel-Clausen.

At filmen optages lokalt på Djursland skyldes, at filmen har fået 1,3 millioner kroner i økonomisk støtte fra Den Vestdanske Filmpulje (DVF). Og at DVF overhovedet støtter filmen skyldes, at Syddjurs Kommune hver år betaler for at være en af de 10 kommuner, som er med i DVF.

SyddjursLIV har besøgt optagelserne. Vi undersøger til et kommende nyhedsbrev, hvor mange penge skatteborgerne i kommunen hvert år investerer i film. Hvad de får for deres penge, og betyder overhovedet noget - og i givet fald hvad - for skuespillerne, instruktøren og finansieringen - at der findes en regional filmfond i Vestdanmark?