Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Efter lange og hårde forhandlinger, havde Socialdemokraterne givet det meste væk. Men ikke borgmesterposten. Det får Michael Stegger og dermed bliver posten hos socialdemokraterne. Foto: Asbjørn With

Din nye borgmester hedder... Michael Stegger (S)

I et bredt forlig bestående af samtlige 27 mandater i byrådet kunne Michael Stegger klokken 02.58 erklærer sig ny borgmester i Syddjurs. Dermed blev de gyldne kæder hos Socialdemokraterne, men prisen blev høj for de andre socialdemokrater.

- Jeg er rigtig stolt over, at det er lykkedes at beholde borgmesterposten hos socialdemokratiet, sagde Michael Stegger efter adskillige timers forhandlinger.

Michael Stegger og forhandlerne fra de øvrige partier kom ud af deres forhandlingslokaler klokken 02.58. Foto: Asbjørn With

Der bliver oprettet en række nye udvalg, og der er formandsposter til SF, Venstre, De Radikale og valgets vindere fra De Konservative, men ingen til socialdemokraterne, som dermed måtte betale den højeste pris for at beholde stolen for bordenden.

- Jeg har hele tiden sagt, at borgmesterposten er den vigtigste. Jeg får selvfølgelig en opgave i at forklare, hvorfor det er gået, som det er gået, og der bliver nogle gode udvalgspladser til dem, der har klaret valget godt. Så alt i alt er vi tilfredse, opsummerede kommunens nye førstemand, Michael Stegger (S).

De Radikales Heine Skovbak Iversen fik nøjagtigt den drømmesituation, han havde håbet på. Han bliver udvalgsformand og 2. viceborgmester.

De Radikales Heine Skovbak Iversen landede i et rent drømmescenarie, da kabalen gik op. Foto: Asbjørn With

- Det endte rigtig godt. Vi har fået en plads i økonomiudvalget, en formandsposten og posten som 2. viceborgmester. Og så endte det med et bredt forlig. Det er helt optimalt, sagde Heine Skovbak Iversen.

Kirstine Bille (SF) var knap så begejstret. Hun blev ikke borgmester, partiet fik færre stemmer end sidste gang, men hun fastholder sin plads i økonomiudvalget og sin formandspost.

Kirstine Bille (SF) var skuffet men trods alt godt tilfreds. Foto: Asbjørn With

- Vi gik tilbage og det er skuffende. Det gik ikke helt, som vi havde håbet, men vi er trods alt tilfredse, konstaterede Kirstine Bille (SF).

Tommy Bøgehøj strålede ovenpå et valg, der femdoblede De Konservative.

Tommy Bøgehøj kunne glæde sig over, at De Konservative blev femdoblet i byrådet. Foto: Asbjørn With

- Vi fik to formandsposter, og meget mere indflydelse, end vi tidligere har haft. Desværre er Heine (Skovbak Iversen (R) red) desværre mere rød, end han er blå, og det er nok grunden til, at det ikke blev en blå borgmester, konstaterede tomme Bøgehøj.

Claus Wistoft (V) var skuffet. Trods flest personlige stemmer, blev det ikke til en periode mere som borgmester.

Claus Wistoft (V) havde håbet på mere, men sådan gik det ikke. Foto: Asbjørn With

- Vi var få stemmer fra at tippe et mandat fra rød til blå, men sådan gik det ikke. Og radikale er desværre lidt mere røde end blå, så det blev sådan, sagde Claus Wistoft, som dog glædede sig over, at blå blok blev styrket.

Sådan endte det altså efter en aften, som nok blev lang, men som også gav bred enighed bagved Michael Stegger som borgmester.

Herunder har vi samlet det bedste fra aftenens begivenheder, som du kan læse til morgenkaffen, så du er klar til at tale med om valget.

God læselyst.

Billede af Asbjørn With
Billede af skribentens underskrift Asbjørn With Journalist

Sådan ser den nye kommunalbestyrelse ud

Claus Wistoft fik med 2.636 stemmer flest personlige stemmer af alle i Syddjurs. Tommy Bøgehøj og De Konservative fik den største fremgang i mandater. Foto: Asbjørn With

Mens alle andre venter, går Grethe hjem: - Det er slut!

I time efter time ventede den samlede presse, som efterhånden som nat blev til tidlig morgen blev færre og færre. Foto: Asbjørn With

Radikale: - Vi kan blive Sorteper, joker eller ingen af delene

Heine Skovbak Iversen var en eftertragtet  mand, da det viste sig, at han kom ind og kunne blive tungen på vægtskålen i kampen om borgmesterposten. Foto: Asbjørn With

Ole Bollesen: - Wistoft har gjort det, der gav os borgmesterposten sidste gang. Det kan blive afgørende.

Ole Bollesen (S) er afgående borgmester i Syddjurs. Foto: Asbjørn With

Konservative rækker ud efter borgmesterposten

Tommy Bøgehøj kunne i løbet af aftenen godt se, hvor det bar hen ad, og så rakte han ud efter borgmesterposten. Foto: Søren Øhlers

Dagens valghandling er mere end blot stemmeafgivelse: - Skal du have et godt råd?

Hele dagen var der gang i valget i hele kommunen. Her er det i Mørke. Foto: Søren Øhlers