Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Det var med Michael Stegger Jensen (S) i spids, at det nye byråd kunne præsentere en bred konstitueringsaftale natten til onsdag i sidste uge. Foto: Asbjørn With.

Valgvindere med store missioner

- Det' Tommy.

Min samtale med den ene af kommunalvalgets helt store sejrherrer bliver igen afbrudt. I køkkenet i hjemmet i Ebeltoft springer konen Annette til og smalltalker, mens Tommy Bøgehøj tager telefonen.

- Sådan er det hele tiden. Der er mange, der gerne vil tale med Tommy. Selv på vores feriebilleder står han med telefonen i hånden, griner Annette Bøgehøj, inden Det Konservative Folkepartis spidskandidat afslutter samtalen og vender tilbage til køkkenet.

Hvis der er et billede fra valgaftenen, der står særligt klart for mig, så er det dig, der hele tiden tager telefonen og relativt højlydt roser dine kandidater for, hvor godt det er gået. Det var ikke min oplevelse, at de andre var lige så højlydte i deres kontakt med kandidaterne. Var det en del af et psykologisk spil over for de andre kandidater inden forhandlingerne?

- På ingen måde. Jeg er jo leder og har været det i mange år. Derfor falder det mig helt naturligt at rose de andre kandidater, når det er gået godt, siger Tommy Bøgehøj.

Der var god grund til at rose kandidaterne. Det Konservative Folkeparti gik nemlig fra et til fem mandater og var uden sammenligning det parti, der havde den største fremgang ved kommunalvalget.

Som bekendt blev Det Konservative Folkeparti også partiet med størst fremgang på landsplan. Alligevel skal den massive fremgang i Syddjurs ikke kun ses i lyset af partiformand Søren Papes popularitet.

I forsommeren 2020 lagde Tommy Bøgehøj nemlig en plan, der skulle afgøre hans fremtid i lokalpolitik.

Den plan kan du læse mere om i dette nyhedsbrev.

Mens valgaftenen var kulminationen på Tommy Bøgehøjs store plan, går Michael Stegger Jensens (S) store projekt for alvor i gang ved årsskiftet.

Den 40-årige socialdemokrat fra Ryomgård har nemlig en ambition om at være "hele kommunens borgmester" og "samle Syddjurs".

Hvordan det helt konkret skal føres ud i livet, kan du også læse mere om i dette nyhedsbrev.

Dette nyhedsbrev bliver det sidste om kommunalvalget i denne omgang, men det er naturligvis ikke det sidste, du hører fra SyddjursLIV. Vi er her nemlig også efter valget.

Vi er et digitalt lokalmedie målrettet dig, der bor i Syddjurs. Vi er ambitiøse med vores journalistik og går i dybden med de emner, som betyder noget for dig. Derfor er du altid velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har et forslag til en historie eller et emne, vi skal se nærmere på.

Vi er journalist Søren Øhlers, soeoe@jfmedier.dk, 26 70 05 40 og journalist Asbjørn With, aswch@jfmedier.dk, 61 66 46 03.

Er du en af dem, der er blevet opfordret til at læse med, men endnu ikke har tilmeldt dig SyddjursLIV, kan du gøre det lige her.

Rigtig god læselyst.

Billede af Søren Øhlers
Billede af skribentens underskrift Søren Øhlers Journalist

Tommys store plan virkede: Konservative var en af valgets helt store vindere

Med fem mandater er Konservative med Tommy Bøgehøj i spidsen byrådets tredje største parti. Foto: Søren Øhlers

Når politiske analytikere er blevet bedt om at pege på årsagen til Det Konservative Folkepartis fremgang under kommunalvalget, har mange peget på Søren Pape-effekten som en af hovedårsagerne. 

Selvom Tommy Bøgehøj (K) anerkender, at Søren Papes succes har gjort hans arbejde lettere, skal forklaringen på den lokale fremgang, ifølge ham selv, dog findes et helt andet sted. 

I forsommeren 2020 lagde Tommy Bøgehøj nemlig en plan, der blev fundamentet for den store fremgang og årsagen til, at han overhovedet valgte at genopstille. 

Michaels store mission: - Jeg vil samle Syddjurs

Resten af året står på orlov, barsel og forberedelse til det nye hverv som borgmester for Michael Stegger Jensen. Foto: Søren Øhlers

Når den nyvalgte borgmester, Michael Stegger Jensen (S), fra januar overtager borgmesterkæden, er det med ambitionen om at samle Syddjurs og være hele kommunens borgmester. Hvis det skal lykkes at samle Syddjurs, stiller det både krav til borgerne, byrådet og borgmesteren selv. 

Du kan læse mere om, hvordan den 40-årige socialdemokrat vil samle Syddjurs her.