Chokerende, horribelt og ulykkeligt
Det er altid med et lidt tilbageholdt åndedræt, at jeg trykker på knappen og offentliggør en alvorlig historie om et alvorligt emne.
Især når det handler om menneskers liv, deres børn og deres arbejde - og dermed er inde at røre ved noget af det mest sårbare.
Afdelingens nye leder, Mette Thomsen, vågede det ene øje og fortalte åbent om de udfordringer, hun kunne se. Både i familierådgivningen og i samarbejdet mellem kommunens forskellige afdelinger.
Det er ikke muligt på forhånd at regne ud, hvordan verden vil reagere på en historie. Det værste ville være, at der både på Facebook og i min indbakke kom den ene sviner efter den anden til "de uduelige socialrådgivere, som ikke kan finde ud af deres arbejde, og som bare har gjort mit og min families liv til et helvede!!!"
Egentlig ville det måske være forståeligt nok, hvis man som forældre til et barn eller et ungt menneske har følt den magtesløshed, man står med, når man oplever af et system, som bare ser til og ikke gør noget.
Og hvis der så endelig er nogen, der taler om problemet, så kunne man fristes til at kaste al sin frustration efter den første og den bedste.
Måske bare for at få luft?
Men det skete ikke.
Der har været overvældende interesse for historien. Over 1.000 læsere har mødt modige Mette Thomsen - og forhåbentlig blev de lidt klogere på problemerne. Der har også været et hav af kommentarer på vores Facebookside, og både på Messenger, sms, mail og telefon har rigtig mange henvendt sig.
Ikke for at brokke sig over uduelige kommunale medarbejdere.
Nej, det er henvendelser fra mennesker, som alle sammen vil bidrage med deres erfaringer, oplevelser og fortællinger i håb om, at de med deres egen historie kan være med til at gøre en forskel, skabe fokus på problemerne og konstruktivt være med til at løse dem.
Det bliver jeg faktisk rørt over.
Det er den slags reaktioner, som gør det muligt at tale om de svære ting.
I et kommende nyhedsbrev samler vi nogle af de reaktioner, der er kommet fra især forældre, som har gjort sig erfaringer med familierådgivningen og de problemer, der over tid er blevet endnu mere alvorlige.
Ikke nødvendigvis for at pege fingre af nogen, men fordi det er vigtigt at lytte til de mennesker, som har oplevet konsekvenserne af problemerne i deres egne liv og familier.
I dagens første historie reagerer de ansvarlige politikere på de forhold, som socialrådgiverne i familierådgivningen har arbejdet under.
Reaktionerne spænder fra "chokerende" over "horribelt" til "ulykkeligt."
Men der er også håb for, at det nu endelig kan begynde at gå i den rigtige retning.
Og så vender vi lige valget igen. Ikke kommunalvalget men valget til ældrerådet, som resulterede i, at en ny forkvinde garanterer den nyvalgte borgmester, at han ikke skal forvente et rygklappende heppekor.
SyddjursLIV har som altid ambition at være en del af samtalen om det, der er vigtigt i kommunen.
Vi er Søren Øhlers (telefon: 2670 0540 og e-mail: soeoe@jfmedier.dk) og Asbjørn With (telefon: 61664603 og e-mail: aswch@jfmedier.dk), og du er altid velkommen til at kontakte os om både stort og småt.
Rigtig god fornøjelse med SyddjursLIV, og tak, fordi du læser med.
Situationen i familierådgivningen: - Det er ulykkeligt for de medarbejdere og borgere, det er gået ud over
- Det er ulykkeligt overfor de medarbejdere og borgere, det er gået ud over.
Sådan lyder reaktionen på situationen i familierådgivningen fra Venstres medlem af udvalget for familie og institutioner Jørgen Ivar Brus Mikkelsen.
Sammen med resten af udvalget sætter han nu gang i det arbejde, som i løbet af de næste måneder skal bringe afdelingen tilbage på sporet.
En opgave som må forventes at forsætte langt ind i fremtiden, og som derfor bliver en opgave for det nye udvalg, der overtager tøjlerne 1. januar.
Ny ældrerådsformand: - Byrådet skal ikke forvente rygklapperi
Selvom Rita Stokholm Vinding er socialdemokrat gennem mange år, så skal den nyvalgte borgmester og partifælle Michael Stegger ikke regne med, at ældrerådet nu bliver et rygklappende heppekor, bare fordi der er valgt ny formand i ældrerådet.
Claus Friis Lange bliver ny familiechef
Og apropos arbejdet med at få familierådgivningen til at fungere igen, så er 60-årige Claus Friis Lange, blevet ansat som kommunens nye familiechef fra årsskiftet.
Han kommer til at være chef for forvaltningsgrenen "Social og familie," hvor blandt andet familierådgivningen hører til.
Claus er uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har over 20 års kommunal ledelseserfaring, skriver kommunen blandt andet i sin præsentation af den nye chef.
Pas på hinanden derude
Mens jeg sidder og lægger sidste hånd på det nyhedsbrev, du sidder og læser nu, så trækker det virkelig op til ballade udenfor.
Vejret viser sig fra sin mindre venlige side, og det både rusker og sner.
Lige ved siden af SyddjursLIVs redaktion i Følle knokler kommunale medarbejdere med at skovle salt op i lastbiler, som skal ud på vejene og sikre, at vi også i morgen kan komme sikkert ud af døren.
Hermed en taknemmelig hilsen og med ønsket om god arbejdslyst til alle dem, som ikke har fri lige foreløbigt.
Pas på jer selv og hinanden :-)