Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Trods 470 personlige stemmer blev der ikke plads til Mette Foged fra Alternativet i det kommende byråd. Foto: Søren Øhlers.

Farvel til Foged?

I dag mødes det nuværende byråd for sidste gang. Derfor er det en anledning til at tage afsked med borgmester Ole Bollesen (S) og hele ti andre byrådsmedlemmer, der af forskellige årsager ikke er at finde blandt deltagerne, når det nye byråd mødes igen i det nye år.

I dagens nyhedsbrev siger vi farvel til en af de elleve byrådsmedlemmer, der må siges at have en særligt god grund at være ærgerlig over afskeden. Trods 470 personlige stemmer måtte Mette Foged fra Alternativet nemlig sande, at der ikke blev plads til hende i det nye byråd.

Vi har bedt naturvejlederen fra Egens om at komme med sin forklaring på, hvorfor der ikke var nok vælgere, der valgte at se hendes vej ved valget for en måned siden. Desuden fortæller hun om de mange politiske bejlere og overvejelserne om den politiske fremtid.

Det bliver dog ikke det eneste farvel i dette nyhedsbrev. I august kunne vi nemlig fortælle, at borgmester Ole Bollesen (S) fortsatte kampen for at bevare Vildtbiologisk Station på Kalø Hovedgård, selvom Aarhus Universitet havde planer om at flytte de 35 medarbejdere til Aarhus.

I samme ombæring kunne vi også fortælle, at lejemålet endnu ikke var opsagt. Dermed var der - teoretisk - en dør på klem. Den er lukket nu. Vi har talt med Ole Bollesen (S) om, hvad han gjorde for at forhindre fraflytningen og de konsekvenser, som den medfører.

Mens de første to historier handler om ting, der ender, handler den sidste artikel om noget, der med stor sandsynlighed snart begynder. På onsdagens byrådsmøde var to fornyelsesprojekter i Tirstrup og Nimtofte nemlig på dagsordenen.

Opbakning fra byrådet er afgørende for begge projekter, der kan få stor betydning for borgerne i byen og potentielle tilflyttere. Du kan også læse mere om de to projekter i dette nyhedsbrev.

Jeg vil gerne runde af med en opfordring og et løfte.

Lad mig begynde med opfordringen. Selvom vi – synes vi selv - har mange gode ideer til spændende historier, vil vi også meget gerne vide, hvilke lokale historier, der optager dig.

Det kan være alt for personer og historier, der undrer eller fascinerer dig, ligesom det kan være problemstillinger, vi bør se nærmere på.

Du er altid mere end velkommen til at sende os en mail eller ringe til os, hvis du enten har ris eller ros til artiklerne eller en ide til et emne, vi skal se nærmere på. Vores kontaktoplysninger finder du lidt længere nede.

Så er der løftet. Vi har fået mange positive henvendelser om min kollega, Asbjørn Withs, dækning af udfordringerne i familierådgivningen. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det er en alvorlig og vigtig historie, som vi slet ikke er færdige med. Når der ikke kommer nyt om problemerne i hvert nyhedsbrev, skyldes det, at vi forsøger at gå grundigt og konstruktivt til værks i vores dækning. Men en ting er sikkert: Vores dækning af forholdene og konsekvenserne fortsætter. Det er dette nyhedsbrevs løfte.

Hvis du har ris, ros eller en god ide til en historie, er du meget velkommen til at kontakte mig, Søren Øhlers, på telefon 26 70 05 40 eller på mail soeoe@jfmedier.dk.

Min kollega, Asbjørn With, kan kontaktes på telefon 61 66 46 03 eller på mail aswch@jfmedier.dk.

Mange tak, fordi du læser med.

Billede af Søren Øhlers
Billede af skribentens underskrift Søren Øhlers Journalist

Farvel til Foged? Ombejlet kandidat analyserer valgnederlag og sår tvivl om politisk fremtid

Trods 470 personlige stemmer blev Mette Foged fra Alternativet ikke genvalgt til byrådet. En upopulær holdning til naturnationalparken og landspolitisk ballade er ifølge den 41-årige kandidat blandt årsagerne til, at hun ikke blev valgt ind. 

Du kan læse mere om Mette Fogeds største fortrydelse i valgkampen og overvejelserne om den politiske fremtid her. 

Farvel til Vildtbiologisk Station

Aarhus Universitets planer om at flytte 35 medarbejdere fra Vildtbiologisk Station i Kalø Hovedgård har været kendt længe. Nu er løbet endegyldigt kørt nu, hvor lejemålet er opsagt.

 Læs mere om borgmester Ole Bollesens (S) forsøg på at forhindre fraflytningen her. 

Årets sidste byrådsmøde: Grønt lys til millionprojekter i Tirstrup og Nimtofte

Byrådet i Syddjurs Kommune. Foto: Asbjørn With.

Tirstrup og Nimtofte var på dagsordenen til årets sidste byrådsmøde. I begge byer er der ønsker om at gennemføre projekter, der på forskellige områder skal gøre byerne og oplandet mere attraktivt for borgerne. 

I Tirstrup er det Tirstrup Hallen, der er i gang med at sikre finansiering til en ombygning, så hallen bedre kan benyttes til andet end sport, mens Nimtofte i samarbejde med kommunen har planer om områdefornyelse for to millioner kroner. 

Du kan læse lidt mere om planerne i de to byer her.