Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Distriktsformand Mette Udengaard foran Mølledammen i Nimtofte, der er et af de områder, der kan se frem til områdefornyelse. Foto: Søren Øhlers

Nye tider i Nimtofte?

Det var skråningerne med anemoner, vandløbet i byen og muligheden for at komme tæt på familien på Djursland, der i 2006 fik nu 50-årige Mette Udengaard og hendes mand til at slå sig ned i Nimtofte.

Samtidig var udsigten til de mange arbejdspladser og aktiviteter, der ville følge med det store golf- og ferieprojekt Lübker Golf Resort, med til at overbevise dem om, at Nimtofte var en by på vej frem.

Desværre ville finanskrisen det anderledes. Det fik konsekvenser for Nimtofte, hvor en investering i fjernvarme gav problemer.

Planen var, at det nystiftede Nimtofte og Omegns Varmeforsyning skulle forsyne 1.000 boliger på Lübker Golf Resort, der blev anlagt i 2007. Finanskrisen i 2008 betød, at Lübker Golf Resort endte med kun at opføre 200 boliger. Dermed stod borgerne i Nimtofte tilbage med en stor varmeregning.

Sidenhen er en stor del af Nimtoftes handelsliv lukket. Samtidig præger det byen, at flere af ejendommene er udlejningsejendomme, der er ejet af personer uden for Nimtofte. Det betyder, at nogle huse står tomme og at vedligeholdelse ikke er prioriteret særligt højt.

Men fra årsskiftet kan Nimtofte opleve et vendepunkt. Fjernvarmepriserne sænkes nemlig med 22 procent, samtidig med, at arbejdet med områdefornyelse for to millioner kroner kan gå i gang. Sidstnævnte blev endegyldigt besluttet på onsdagens byrådsmøde.

I dette nyhedsbrev kan du læse mere om de forhåbninger, områdefornyelserne i Nimtofte skaber og det arbejde, der er gået forud for godkendelsen af projektet.

Vi har også stillet os i køen ved Grobund i Ebeltoft, hvor Madspilds Pensionatet torsdag delte mad ud.

Uddelingen af mad er egentlig en nødløsning, fordi covid-19 forhindrer foreningen i at afholde de månedlige fællesspisninger. I stedet uddeles det indsamlede mad, der ellers ville være endt i en container, fra en række dagligvarebutikker i Syddjurs.

Det nye tiltag har været et tilløbsstykke og fungerer også som en prøveballon. Foreningen har nemlig ambitioner om at udvide kampen mod madspild i det nye år.

Hvad de planer går ud på, kan du også læse mere om i dette nyhedsbrev.

Afslutningsvis vil vi gerne sige tak, fordi du læser med. Samtidig vil vi gerne minde om, at vi meget gerne hører fra dig, hvis du har ris, ros eller en god ide til en historie.

Du kan altid kontakte mig, Søren Øhlers, på telefon 26 70 05 40 eller på mail soeoe@jfmedier.dk.

Min kollega, Asbjørn With, kan kontaktes på telefon 61 66 46 03 eller på mail aswch@jfmedier.dk.

Mange tak, fordi du læser med.

Billede af Søren Øhlers
Billede af skribentens underskrift Søren Øhlers Journalist

Grønt lys til områdefornyelse i Nimtofte

Foto: Søren Øhlers

Onsdag gav byrådet definitivt grønt lys til et stort områdefornyelsesprojekt i Nimtofte. 

Med projektet, sammenholdet det har affødt og ny opmærksomhed på de muligheder, der er i Nimtofte, kan det gøre 2022 til et vendepunkt. Det håber distriktsformanden i Nimtofte i hvert fald. 

Du kan læse mere om det store projekt her. 

Populær madspildsordning fortsætter

Foto: Asbjørn With

Den frivillige forening, Madspilds Pensionatet, er blevet tvunget til at tænke ud af boksen. 

Covid-19-restriktionerne har nemlig sat en stopper for de månedlige fællesspisninger, som de syv lokalafdelinger af den frivillige forening afholder hver måned. 

Løsningen er blevet uddeling af maden. Det kan vise sig at være et tiltag, der fortsætter, selv når fællesspisningerne vender tilbage. 

Du kan læse mere om planerne her.