Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Trods valgnederlaget er Grethe Møgelvang klar til at kæmpe for sin plads i byrådet ved næste kommunalvalg. Foto: Asbjørn With.

Grethe Møgelvang går efter comeback

Det er ikke kun juleaften og hygge i familiens skød, der nærmere sig. Det samme gør enden for det nuværende byråds valgperiode.

Det nye byråds indtræden betyder også, at vi skal sige farvel og tak til Alternativet og Dansk Folkeparti, der ikke blev valgt ind ved kommunalvalget den 16. november.

Mens Mette Foged fra Alternativt endnu ikke definitivt har besluttet, om hun genopstiller, er tonen en anden fra Grethe Møgelvang fra Dansk Folkeparti:

- Der er stadig brug for mig. Selvfølgelig stopper jeg ikke.

Trods en vælgerlussing og to medlemmers beslutning om at forlade partiet siden Grethe Møgelvang indtrådte i byrådet den 20. maj 2020, vil den 70-årige DF'er stadig kæmpe for Dansk Folkepartis lokalpolitiske synlighed og fremtid i byrådet. Det fortæller hun mere om i dagens nyhedsbrev.

Mens Grethe Møgelvang og Dansk Folkeparti fik en vælgerlussing ved kommunalvalget, gik det markant anderledes for Else Søjmark, der stormede ind i regionsrådet med 6.415 personlige stemmer

Det gør hun med en ambition om at gøre regionen og regionsrådets arbejde mere synligt for borgerne. Det skal hun forsøge at gøre som formand for udvalget for nære sundhedstilbud.

Vi har blandt andet spurgt Else Søjmark, hvordan djurslændingene kommer til at mærke, at det er hende, de har fået som repræsentant. Vi spurgte også, hvordan hun vil arbejde med at synliggøre regionsrådets arbejde. Den historie får du længere nede i dagens nyhedsbrev.

Dette nyhedsbrevs sidste historie handler om den kvinde, der har sat sig i det det, der muligvis kan betegnes som et af kommunens varmeste sæder. Helle Hegelund Knudsen fra Ebeltoft skal nemlig være bestyrelsesformand for Nationalpark Mols Bjerge.

Den nye bestyrelsesformand, der er udpeget af miljøminister Lea Wermelin (S), kan stadig nå at forsøge at påvirke beslutningen. Lea Wermelin (S) har nemlig i denne uge besluttet at udskyde beslutningen om, hvor de i alt ti nye naturnationalparker skal ligge.

Afslutningsvis vil vi gerne sige tak, fordi du læser med. Jeg håber, at du kan lide dette nyhedsbrevs tre artikler.

Samtidig vil jeg gerne opfordre dig til at skrive dig op til nyhedsbrevet og blive en del af Syddjurs-LIV, hvis du ikke allerede er det. Jo flere, der læser med og engagerer sig i livet i Syddjurs, des bedre.

Desuden vil jeg gerne minde dig om, at vi meget gerne hører fra dig, hvis du har ris, ros eller en god ide til en historie. Det er den bedste måde at få indflydelse på de historier, vi vælger at dykke ned i.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, Søren Øhlers, på telefon 26 70 05 40 eller på mail soeoe@jfmedier.dk.

Min kollega, Asbjørn With, kan kontaktes på telefon 61 66 46 03 eller på mail aswch@jfmedier.dk.

Mange tak fordi du læser med og rigtig glædelig jul.

Billede af Søren Øhlers
Billede af skribentens underskrift Søren Øhlers Journalist

Trods valgskuffelse: DF'er er klar til at tage kampen op

Selvom skuffelsen over valgresultatet stadig sidder i Grethe Møgelvang, har den 70-årige DF'er ikke planer om at stoppe sit lokalpolitiske engagement. Derfor skal den kommende valgperiode på sidelinjen bruges til at spotte nye kandidater til Dansk Folkeparti, mens debatindlæg,  borgerforslag og partiets tilstedeværelse ved forskellige lokale arrangementer skal minde om alle om, at Dansk Folkeparti stadig har ambitioner om at præge Syddjurs. 

Vi har talt med Grethe Møgelvang om skuffelsen, årsagerne til valgnederlaget og fremtiden for Dansk Folkeparti i Syddjurs. 

Else Søjmark vil være hele Djurslands repræsentant: - Regionen skal være nærværende og tilgængelig for borgerne

Else Søjmark, Socialdemokratiet, medlem af regionsrådet i Midtjylland

Djursland har fået en formand i Regionsrådet. Else Søjmark (S) fra Grenaa sætter sig nemlig i spidsen for udvalget for nære sundhedstilbud ved årsskiftet. 

Under hele valgkampen har Else Søjmark forsøgt at sætte fokus på regionsrådet og dets arbejde. Det har hun tænkt sig at fortsætte med nu, hvor hun er valgt ind. 

- Det er jo nemt at sige, at man gerne vil gøre regionen mere nærværende og tilgængelig for folk, og sværere at pege på, hvordan man så gør det. Jeg ved, at det ikke bliver nemt, og at jeg virkelig skal arbejde for at finde ud af, hvordan man gør det, siger hun.

Få hele historien om Else Søjmarks vej ind i regionsrådet og hendes ambitioner ved at klikke her.

Tidligere direktør i Kattegatcentret udpeget som ny formand for Nationalpark Mols Bjerge

Den tidligere direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund, er udpeget som den nye formand for Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse. Foto: Annelene Petersen

Miljøminister Lea Wermelin (S) har udpeget Helle Hegelund som ny formand for Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse. Den nye formand er tiltrådt som formand med virkning fra 1. december.

Du kan læse lidt mere om den nye formand her.