Livets veje kan være uransagelige
Det meste af tiden går de fleste af os rundt mellem hinanden og passer vores ting. Vi lægger planer for dagen, for dagen i morgen og for fremtiden, og så forsøger vi ellers at gøre alt det, vi har planlagt.
Det lykkedes ikke altid helt sådan, som vi havde håbet på, men i det mindste giver det en eller anden form for tryghed at vide, at der er en plan, man kan afvige fra. Hvis man vil. Eller tør.
En gang i mellem kan vi så opleve noget, som ikke lige helt passer ind i planerne. Små beskeder eller pudsige sammentræf, som på en eller anden måde sætter tanker i gang, og som måske får os til at gøre noget, vi ellers ikke ville have gjort.
En gang for nogle år siden, var jeg på vej hjem i min bil, da jeg pludselig fik en indskydelse. Jeg svingede til højre uden helt at vide hvorfor, og jeg endte hos en rigtig god ven, som sådan havde brug for, at jeg kom.
Vi havde ikke talt sammen, og vi havde ikke nogen aftale. Men da han så mig, konstaterede han, at det lige var mig, han havde håbet på at se.
Nogle gange er det som, at verden, universet, mavefornemmelsen, intuitionen, skæbnen, eller hvad vi nu skal kalde det, forsøger at råbe os op, og gøre os opmærksomme på et eller andet.
Hvorfor Lilian Varada og Søren Bjerregård pludselig købte en firlænget gård på spidsen af Djursland, fortæller de med udsigt til øen Hjelm.
Planen var egentlig, at de ville drosle ned og leve det enkle liv i deres sommerhus, men sådan gik det ikke.
For der var noget andet, som parret skulle. På Blushøjgård fortsætter Lilian Varada og Søren Bjerregård nu med at gøre det, de altid har gjort samtidig med, at de skabe nogle fantastiske rammer og bidrager til at gøre verden til et bare lidt bedre sted at være.
Velkommen til Blushøjgård og rigtig god læselyst.
Du må selv være den forandring som du ønsker at se i verden
Første gang Lilian Varada og hendes mand Søren Bjerregård listede forbi for at kigge nærmere på Blushøjgård, var de bare nysgerrige. Gården var sat til salg, men der var intet som helst i hverken den ene eller den anden, som havde lyst til bare at overveje tanken om at købe de 1000 kvadratmeter gård og 19 tønder land.
- Der var ikke skyggen af lyst. Der var ingen interesse. Heller ikke bare for tanken. Og det var slet ikke en drøm for hverken Søren eller mig. Det var overhovedet ikke inde på skiven eller bare i nærheden af skiven, fortæller Lilian Varada.
Godt tre uger senere havde de solgt både hus og sommerhus og skulle nu flytte ind på Blushøjgård.
- Stort set alle har syntes, at det var en vanvittig beslutning, og nogle blev faktisk ligefrem provokerede over, at vi i vores alder pludselig sadlede helt om. Det kan vi godt forstå, og hvis ikke vi havde mærket i hjertet, at det var det rigtige at følge den tilskyndelse, vi fik, så havde vi aldrig gjort det, forklarer Lilian Varada.
De mest læste historier venter dig i næste uge
2021 blev SyddjursLIVs første år som digitalt og lokalt medie i Danmarks måske smukkeste kommune. Vi er meget taknemmelige for den modtagelse, vi har fået, og vi er allerede ved at samle kræfter til et spændende år 2022, hvor der er et hav af vigtige historier at fortælle.
Men inden vi kommer så langt, så tillad mig lige at reklamere for årets sidste nyhedsbrev, som efter planen lander i din indbakke på en af årets sidste dage.
Her har vi samlet et tilbageblik over nogle af de mest læste historier fra 2021. Du kan læse eller genlæse historien om problemerne i familierådgivningen og historien om, at Aarhus Universitet fraflytter en af kommunens mest ikoniske bygninger. Du får også historien om, hvordan konstitueringen efter kommunalvalget reelt var afgjort på forhånd, og så stiller vi retrospektivt spørgsmålet: Er Hornslet ved at sejrer sig selv ihjel?
Alt dette i det næste nyhedsbrev, som også bliver årets sidste.
De små bogorme kan glæde sig
Børn og voksne i en række dagtilbud og SFO'er i Syddjurs Kommune kan se frem til flere fælles læseoplevelser. Kommunen har nemlig netop modtaget 575.000 kr. til bogindkøb af BOGglad-puljen under Slots- og Kulturstyrelsen. Materialet forventes at lande i institutionerne til foråret.
I ansøgningen til BOGglad-puljen stod blandt andet: "Indsatsen i Syddjurs Kommune har fokus på, at bøger og læsning skal være en naturlig del af børnenes liv i vuggestue, i børnehave og i SFO-tid. Alle børn skal have umiddelbar og let adgang til lækre og tidssvarende bogsamlinger, der skaber læseglæde og lyst til samvær, samtale og fordybelse med udgangspunkt i bøger. BOGglad-indsatsen vil være en vigtig del af at understøtte det læseglædearbejde, der allerede udføres i institutionerne og af Syddjurs Bibliotek".