Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Året der gik: Her er fem af de historier, I klikkede mest på

Kære læser

Med dette nyhedsbrev vil vi først og fremmest gerne benytte lejligheden til at ønske dig et godt nytår.

Samtidig er det muligheden for at lave et tilbageblik og se frem til året, der kommer.

2021 blev året, hvor SyddjursLIV så dagens lys. Vi er rigtig glade for den modtagelse, vi har fået.

Vi er glade for, at flere og flere vælger at læse med. Samtidig er der mange, der henvender sig til os med ideer til historier og nye perspektiver. Mange tak for det - det skal I endelig blive ved med. Vores historier bliver kun bedre og mere relevante af, at I har modet til at give jeres meninger til kende og dele jeres tanker med os.

Siden lanceringen i august er det med dette nyhedsbrev blevet til i alt 37 nyhedsbreve. Og der er mange flere på vej.

I det nye år fortsætter vi blandt andet dækningen af problemerne i familierådgivningen. Desuden følger vi op på planerne for Djurslands nye biogasanlæg, byggeriet af den nye daginstitution i Hornslet, Kronospan - Novopan Træindustris tiltag for at undgå fremtidige brande, kommunens arbejde med at hjælpe de 154 børn i folkeskolen, der har et bekymrende højt fravær, Nationalpark Mols Bjerges mulige fremtid som naturnationalpark og meget mere.

Du kan finde alle vores historier - og tilmeldingsblanketten til vores nyhedsbrev - på Syddjurs-LIV.dk

I dette nyhedsbrev bringer vi fem af de historier, der er blevet klikket mest på i 2021.

Førstepladsen indtager interviewet med Mette Thomsen, der er ny leder i kommunens familierådgivning. Artiklen var startskuddet til vores dækning af familieområdet, der er ramt af svigtende ledelse, alt for mange sygemeldinger, dårlig økonomi og for mange fejl i sagsbehandlingen.

Vores dækning af familierådgivningen fortsætter i det nye år. I de kommende nyhedsbreve har vi talt med nogle af de familier, der er berørt af situationen i familierådgivningen. For at forstå deres historier og kontakt med kommunen, kan det være en fordel for forståelsen af hele situationen at have læst interviewet med Mette Thomsen først. Den opfordring er hermed givet videre.

Historien om afskeden med Vildtbiologisk Stations fraflytning af Kalø Hovedgård, Hornslets udvikling på baggrund af den store tilflytning og de hulemøder, der afværgede forhistoriens tidligere dramaer ved konstitueringen, er også blandt de historier, der har fanget manges interesse. De historier har du også mulighed for at genlæse her.

Vi håber, at du har lyst til at læse med i det nye år og vil fortælle dine venner og bekendte om os, hvis de endnu ikke er skrevet op til vores nyhedsbrev.

Hvis du har ris, ros eller en god ide til en historie, vil vi stadigvæk meget gerne høre fra dig.

Du kan altid kontakte mig, Søren Øhlers, på telefon 26 70 05 40 eller på mail soeoe@jfmedier.dk.

Min kollega, Asbjørn With, kan kontaktes på telefon 61 66 46 03 eller på mail aswch@jfmedier.dk.

Mange tak, fordi du læser med og godt nytår.

Billede af Søren Øhlers
Billede af skribentens underskrift Søren Øhlers Journalist

Ny leder: - Det kan tage op til to år at rette op på situationen i familierådgivningen

Der ligger en stor opgave og venter på både medarbejdere og ledelse i familierådgivningen. En opgave, der ifølge den nye leder kan tage op til to år at løse. Afdelingen er ramt af svigtende ledelse, alt for mange sygemeldinger, dårlig økonomi og for mange fejl i sagsbehandlingen.

Du kan læse eller genlæse interviewet med leder Mette Thomsen her.

Situationen i familierådgivningen: - Det er ulykkeligt for de medarbejdere og borgere, det er gået ud over

At hver fjerde socialrådgiver er langtidssygemeldt i familierådgivningen, og at to af kommunens afdelinger slet ikke samarbejder om de udsatte børn, kom nærmest som et chok for flere af medlemmerne i udvalget for familie og institutioner, som indtil for nyligt kun har kendt til afdelingens økonomiske problemer.

Det fortæller medlemmerne af udvalget i denne artikel om situationen i familierådgivningen.

Situationen i familierådgivningen: - Det er ulykkeligt for de medarbejdere og borgere, det er gået ud over

Slut med vildtforskning i Syddjurs: Omkring 35 arbejdspladser forsvinder fra Rønde

Et stort antal arbejdspladser er tabt for Kalø, Rønde og Syddjurs Kommune, når Aarhus Universitet efter nytår flytter Vildtbiologisk Station ind til campus. 

Det er til stor ærgrelse for Niels Kanstrup, der er biolog og bor i Rønde. Læs mere om hans holdning til beslutningen her. 

Hemmelige 'hulemøder' og en aftale dagen før valget sikrede freden på valgnatten

Dramaet om borgmesterposten ved kommunalvalget blev afblæst. Ingen har valgt at snigløbe Michael Stegger (S), der i det nye år kan sætte sig for bordenden som borgmester for vores kommune. 

Årsagen til, at dramaet udeblev, skal muligvis findes dagen før valget, hvor fire toneangivende kandidater mødtes og aftalte spillereglerne for, hvordan konstitueringen skulle foregå, så forrige års dramaer ikke blev gentaget. 

Du kan læse mere om aftalen, der skal sikre fire år, hvor alle kan se hinanden i øjnene og samarbejde, her.

Er Hornslet i gang med at sejre sig selv ihjel?

Hornslet vokser hele tiden. De gode gamle dage, hvor de fleste kendte de fleste, og hvor de fleste på en eller anden måde også var frivillige i en klub eller en forening, er forbi.

Men hvad er byen så? Det spurgte Hornslet Distriktsråd om i september. Du kan læse mere om debatten her.