Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Smadrede postkasser skal forhindre alvorlige skader

Kære læser

Først og fremmest vil jeg gerne ønske dig et godt nytår.

For mange er indtræden i det nye år en festlig begivenhed, hvor det nye år vanen tro skydes ind med flotte raketter og fester med venner og familie.

Flere fester har givetvis været påvirket af den allestedsnærværende pandemi, men de begrænsninger, som covid-19 har været årsag til, er desværre ikke den eneste streg i regningen flere steder i Syddjurs.

En køretur rundt i Syddjurs og besøg på bygrupperne på Facebook viser nemlig, at festlighederne har taget overhånd flere steder. En række postkasser er blevet sprængt i småstykker. I bygrupperne på Facebook efterlyses både gerningsmænd og ansvarlighed, mens flere har delt bekymringer om de høje brag.

De voldsomme eksplosioner, der er årsag til de ødelagte postkasser, har fået SSP-ungdomskonsulent Heine Skovbak Iversen til at efterlyse smadrede postkasser på sociale medier. Postkasserne skal bruges til at lave forebyggende materiale. Du kan læse mere om, hvad materialet skal bruges til og SSP-ungdomskonsulentens reaktion på de ødelagte postkasser i dagens nyhedsbrev.

Det er ikke kun de udsatte postkasseejere, der har fået en hektisk begyndelse på det nye år.

Det samme har Tommy Bøgehøj, der mandag morgen kom i vælten. Årsagen var et interview hos Danmarks Radio, hvor den konservative byrådspolitiker udtaler, at han vil gemme 90 procent af partistøtten til valgkampen i 2025, selvom han godt ved, at han ikke må.

Selvom der blot er tale om 90 procent af 31.000 kroner, som Det Konservative Folkeparti kan ansøge om på baggrund af valgresultatet, vækker historien opsigt, fordi der er tale om en politiker, der helt ærligt siger, at han vil bryde Partistøtteloven, hvor der ikke stilles krav om dokumentation for, at partistøtten er blevet brugt efter hensigten.

Tommy Bøgehøj er i mellemtiden kommet på bedre tanker. Du kan læse mere om hans kovending og kritik af partistøtten her.

Sidst, men ikke mindst, var den forgangne uge også ugen, hvor den nye borgmester påbegyndte sit arbejde. Den første uge har han blandt andet brugt på at lægge en plan for, hvornår han som lovet rykker kontoret uden for Ebeltoft.

Vi håber, at du har lyst til at læse med i det nye år og vil fortælle dine venner og bekendte om os, hvis de endnu ikke er skrevet op til vores nyhedsbrev.

Hvis du har ris, ros eller en god ide til en historie, vil vi stadigvæk meget gerne høre fra dig.

Du kan altid kontakte mig, Søren Øhlers, på telefon 26 70 05 40 eller på mail soeoe@jfmedier.dk.

Min kollega, Asbjørn With, kan kontaktes på telefon 61 66 46 03 eller på mail aswch@jfmedier.dk.

Mange tak, fordi du læser med.

Billede af Søren Øhlers
Billede af skribentens underskrift Søren Øhlers Journalist

Nyt SSP-materiale skal forhindre voldsomme postkassesprængninger

Festlighederne tog overhånd i en række byer, hvor borgere fik sprunget deres postkasser i stykker. Nytårsdag efterlyste SSP-ungdomskonsulent Heine Skovbak Iversen smadrede postkasser, der skal bruges til at lave forebyggende materiale. 

Du kan læse mere om materialet og overvejelserne bag her.

Tommy Bøgehøj fortryder formulering i DR-interview: - Vi følger partistøttereglerne til punkt og prikke

Den nye valgperiode var knap nok gået i gang, før Det Konservative Folkepartis spidskandidat, Tommy Bøgehøj, tiltrak sig landsdækkende mediers opmærksomhed. 

Årsagen var et interview med Danmarks Radio, hvor byrådspolitikeren fra Ebeltoft udtalte, at han vil lægge 90 procent af de 31.000 kroner, som Det Konservative Folkeparti i Syddjurs årligt har udsigt til at modtage i partistøtte, til side til valgkamp. Det udtalte han velvidende, at det ikke er tilladt. 

Med udtalelsen blev Tommy Bøgehøj eksemplet på, at der kan snydes med de 100 millioner kroner, der udbetales som partistøtte i løbet af en byrådsperiode. Der stilles nemlig ingen dokumentationskrav om, at partistøtten er blevet brugt og vel at mærke brugt efter reglerne. 

Vi har interviewet spidskandidaten, der nu trækker i land. 

- Jeg har sagt, hvad jeg har sagt, men mit ordvalg var nok for provokatorisk. Min intention var ud udfordre partistøttereglerne, men vi overholder naturligvis reglerne til punkt og prikke. 

Borgmesters besøgsplan er klar

- Jeg vil være hele kommunens borgmester. 

Sådan lød løftet fra Michael Stegger (S) under valgkampen. Nu har den nye borgmester taget de første skridt til at leve op til løftet. Planen for hans besøg er nemlig klar. 

Borgmesteren besøger følgende byer på følgende datoer: 

  • Tirsdag den 8. februar: Knebel
  • Tirsdag den 8. marts: Kolind
  • Tirsdag den 5. april: Rønde
  • Tirsdag den 3. maj: Hornslet
  • Tirsdag den 7. juni: Ebeltoft

I forbindelse med besøgene i byerne er der afsat tid til virksomhedsbesøg og besøg hos kultur- og fritidsforeninger, ligesom forgængeren Ole Bollesens (S) walk and talk-koncept med gåtur i byerne fortsætter med den nye borgmester. 

Fra klokken 8-10 er der afsat tid til virksomhedsbesøg, mens borgere kan besøge borgmesteren til "åbent kontor" fra 10-12 eller 15-17. Fra 17 til 18.30 afsluttes dagen med walk and talk.