- Mange har en følelse af at blive mødt og hørt af en tilgængelig borgmester
Mols i Udvikling og virksomheden Frisenette var en del af programmet, da Michael Stegger (S) rykkede borgmesterkontoret til Knebel. Borgmesterens tilgang til besøget roses.
Udrykningen af borgmesterkontoret havde premiere tirsdag, hvor borgmester Michael Stegger (S) for første gang skiftede borgmesterkontoret i Ebeltoft ud med lidt mere ydmyge omgivelser på Molsskolen i Knebel.
Dagens program blev indledt klokken 8 med et besøg hos Frisenette, der producerer laboratorieudstyr og beskæftiger 15 medarbejdere.
Besøget hos Frisenette var på borgmesterens eget initiativ.
- Jeg vil gerne have mere viden om de virksomheder, vi har i vores kommune. Derfor var det spændende at besøge Frisenette. Samtidig er jeg meget opmærksom på Dansk Industris seneste undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, hvor det kom frem, at de små- og mellemstore virksomheder savner dialog. Det vil jeg gerne være med til at forbedre, siger Michael Stegger (S).
Der er dog grænser for, hvor meget hjælp Frisenette har brug for lige nu. Det fortæller direktør Henrik T. Fjeldgaard, der alligevel var glad for borgmesterens besøg.
- Vi har ikke rigtig brug for kommunens hjælp lige nu, men besøget betyder, at vi nu har et indtryk af, at kommunen gerne vil hjælpe os, hvis vi får brug for det.
- Besøget var også en god anledning til at fortælle om os selv, så borgmesteren måske kan bringe vores navn i spil i andre sammenhænge, hvor det kunne give mening at vælge os som leverandør. Vi vil eksempelvis gerne finde ud af, hvordan vi får åbnet en dør til Syddjurs Spildevand. Der hjalp han os med at finde ud af, hvem vi skal tage kontakt til, siger Henrik T. Fjeldgaard.
- Tror på mere handling
Klokken 13 blev det I.F. Mols, Borgerforeningen Mols - Distriktsråd for Mols og Helgenæs og Mols i Udviklings tur til at komme i audiens hos borgmesteren. Formanden for Mols i Udvikling og medlem af borgerforeningens bestyrelse, Grith Mortensen, har været med til at arrangere dele af dagens program og er meget tilfreds med måden, som borgerne og hun selv blev mødt på.
- Det er min oplevelse, at mange har en følelse af at blive mødt og hørt af en tilgængelig borgmester. Man fik virkelig en følelse af, at vi kan komme til ham, hvis der er noget, vi gerne vil have lavet om på, siger Grith Mortensen.
Michael Steggers (S) forgænger, Ole Bollesen (S), lavede også "walk and talks".
Grith Mortensen mener dog, at den nye borgmesters tilgang adskiller sig fra forgængerens.
- Ole Bollesen var også god til at lytte på de walk and talks, vi lavede. Det her besøg var større i omfang og efterlader mig med forhåbninger om, at borgmesteren ikke kun lytter, men også handler på nogle af vores udfordringer, selvom han jo i sagens natur ikke kan love alverden, siger Grith Mortensen.
Blandt emnerne, der blev drøftet, var blandt andet kommunens rolle i at understøtte frivillighed. Det er en problemstilling, der optager Michael Stegger (S).
- Jeg har selv været frivillig og kan sagtens genkende udfordringerne med manglen på frivillige. Her kunne jeg henvise til civilsamfundskoordinatoren hos kommunen og dele en af mine egne erfaringer, der er, at man med fordel kan have tre trænere i stedet for en, så man ikke er så hårdt udsat, hvis en af trænerne er forhindrede i at dukke op til kamp eller træning, siger Michael Stegger (S).
Desuden blev udfordringer som manglen på byggegrunde, huse og lejeboliger, udvikling i områdets mindre byer og manglen på en centerleder til ældrecentret Lyngparken drøftet med borgmesteren.
- Vi har haft nogle travle dage i kølvandet på besøget i Knebel. Derfor ser vi nærmere på de mange spørgsmål og inputs mandag, hvor vi kan sende spørgsmål videre til de rette opgaver og svare dem, der skal svares, siger Michael Stegger (S).
Borgmester skal spille en rolle i kølvandet på nationalparkbeslutning
Nationalpark Mols Bjerges mulige fremtid som naturnationalpark blev også vendt under borgmesterens møde. Her kom Grith Mortensen med en opfordring.
Michael Stegger (S)Jeg vil meget gerne kvittere for de gode og nuancerede inputs og samtaler om nationalparkens fremtid.
- Beslutningen om naturnationalparken bliver truffet på Christiansborg og dermed meget langt væk for os. Mange kan måske også føle, at det sker hen over hovederne på os, og det deler lige nu folk i lokalsamfundet.
- Derfor talte vi om, at kommunen på en eller anden måde kan være bindeleddet mellem os og Christiansborg, når beslutningen er truffet - uanset hvad den bliver - så vi med kommunens hjælp kan få fundet løsninger, som så mange som muligt kan være tilfredse med.
- Det er vigtigt, at vi finder hinanden som lokalsamfund - lige meget hvad beslutningen bliver, siger Grith Mortensen.
Den opfordring har Michael Stegger (S) taget til sig.
- Jeg vil meget gerne kvittere for de gode og nuancerede inputs og samtaler, jeg havde med dem, der bragte nationalparken op under besøget. Det var virkelig en god dialog.
- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at være en samlende figur, der kan være med til at finde løsninger, som så mange som muligt bliver tilfredse med, når vi ved, om her skal være en naturnationalpark, siger Michael Stegger (S).
Skal undersøge forløb omkring DjursBo
Det er ikke en lang liste af løfter, som Michael Stegger (S) forlod Knebel med. Én konkret sag har han dog afgivet et løfte om at se nærmere på.
- Han har lovet at undersøge, hvad der sker i forhold til planer om, at DjursBo skulle bygge almene boliger i Knebel. Det er en sag, der startede i 2017 og er endt som en langstrakt proces, hvor jeg godt kan have et indtryk af, at der er nogen, der er rykket foran os i køen.
- I 2019 sagde Ole Bollesen (S) i forbindelse med sit besøg her, at byggeriet var på vej, og projektet var med i kommunens budget i 2020, hvor der stod, at Djursbo planlagde at etape 1 skulle udføres i 2022 og etape 2 i 2024. Men der er ikke sket noget, og vi ved ikke, hvornår der sker noget, siger Grith Mortensen.
Michael Stegger (S) bekræfter, at han skal se nærmere på forløbet om DjursBos manglende byggeri. Det er en af flere sager, han tager fat på, når man mandag morgen gennemgår de mange inputs, han fik ved den første udrykning af borgmesterkontoret.