Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Dorthe Bräuner Jensen er sigtet for hærværk, fordi hun trodsede Molslaboratoriets forbud mod at give dyrene mad. Foto: Søren Øhlers.

- Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at give den hest det æble

Rewildingprojektet på Molslaboratoriet i Mols Bjerge får stadigvæk sindene i kog hos dyreaktivister. Lørdag den 23. april blev der skrevet et nyt kapitel, da de første aktivister blev sigtet for hærværk, fordi de gav dyrene foder.

- Når hesten står der, og jeg ser den i øjnene, får jeg lyst til at være god ved den, forklarer Dorthe Bräuner Jensen.

Hun gav en hest et æble og er nu sigtet for hærværk.

- Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at give den det æble.

Sigtelsen skal ses i lyset af flere ting. Først og fremmest er det forbudt at fodre dyrene. Det er nemlig meningen, at dyrene i rewildingprojektet skal skal finde deres mad naturligt på arealet.

Hvis dyrene bliver fodret, vil der, ifølge Molslaboratoriet, være for mange dyr i forhold til arealets bæreevne, og det går ud over naturen.

Men sigtelsen skal også ses i lyset af, at dyreaktivister ved flere lejligheder har trodset Molslaboratoriets regler på trods af, at forbuddet fremgår flere steder i området.

En af dem, der har brudt reglerne, er Dorthe Bräuner Jensen. Gennem halvandet år har hun været meget aktiv i debatten om Molslaboratoriets rewildingprojekt.

Hun mener blandt andet, at dyrene får så lidt at spise, og at Molslaboratoriet overtræder Dyrevelfærdsloven. Derfor har hun af flere omgange meldt Molslaboratoriet til politiet.

Hverken Fødevarestyrelsen og embedsdyrelægen, der laver kontrolbesøg hos Molslaboratoriet, giver hende imidlertid ret i, at Dyrevelfærdsloven ikke overholdes.

Vi har interviewet Dorthe Bräuner Jensen og gør dig i dette nyhedsbrev lidt klogere på, hvorfor hun er så optaget af lige netop Molslaboratoriet, at hun kører hele vejen fra Silkeborg for at fodre dyrene. Hun fortæller også, hvad der skal til, hvis hun skal føle sig tryg over behandlingen af dyrene på Mols.

Vi har naturligvis givet Molslaboratoriet mulighed for at kommentere Dorthe Bräuner Jensens kritik. De har ikke ønsket at stille op til interview.

I alt 43 dyr er en del af rewildingprojektet i Mols Bjerge. Foto: Søren Øhlers.

Siden SyddjursLIV gik i luften i august sidste sommer, har vi skrevet mere en d 60 nyhedsbreve og flere hundrede artikler om Syddjurs og kun Syddjurs.

Vi er blevet taget rigtig godt imod, og vi både både taknemmelige over- og stolte af, at rigtig mange modtager vores nyhedsbreve.

Nu tager vi hul på et nyt kapitel, og SyddjursLIV er fra i dag et medie med betalt indhold.

Vores nyhedsbreve modtager du fortsat gratis. Det bliver der ikke lavet om på.

Men fra i dag skal du være abonnent, hvis du fortsat ønsker adgang til alle vores artikler om alt det vigtigste fra Syddjurs.

Som abonnent på SyddjursLIV kan du forvente at modtage velskrevne nyhedsbreve i din indbakke hver uge, hvor vi går i dybden med de vigtigste historier, der har betydning for livet i Syddjurs.

Vi prioriterer skarpt i strømmen af information og giver dig ugentlige nyhedsoverblik.

Vi fortæller dig om alt det, der foregår, og om de mennesker, det handler om. Og vi graver ned under overfladen for at give dig en endnu bedre forståelse for - og indsigt i, hvilke dagsordner, der fylder rundt omkring i kommunen.

Og så sørger vi for, at du kender den politiske dagsorden og ved, hvad du selv kan gøre for at få indflydelse på udviklingen i dit lokalsamfund

Husk også, at du altid kan kontakte journalist Søren Øhlers på 26 70 05 40 og journalist Asbjørn With på 61664603.

Tak, fordi du læser SyddjursLIV.

Billede af Søren Øhlers
Billede af skribentens underskrift Søren Øhlers Journalist
Dorthe Bräuner Jensen er sigtet for hærværk, fordi hun trodsede forbuddet mod at fodre dyrene på Molslaboratoriet ved at give en hest et æble. Foto: Søren Øhlers

Dorthe er sigtet for hærværk mod Molslaboratoriet: 16 vanrøgtede heste i Silkeborg grundlagde hendes skepsis over for naturplejeprojekter

Gennem halvandet år har Dorthe Bräuner Jensen kæmpet mod rewildingprojektet i Mols Bjerge.

Hun mener, at Molslaboratoriet overtræder Dyrevelfærdsloven i deres håndtering af dyrene på trods af, at Fødevarestyrelsens- og politiets kontrolbesøg endnu ikke har ført til anmærkninger.

Den 23. april tog hun og andre aktivister - igen - sagen i egen hånd. De gav dyrene, som de ikke får mad nok, foder. Det er et brud på Molslaboratoriets regler og resulterede i, at Dorthe Bräuner Jensen blev sigtet for hærværk.

Gennem halvandet år har Dorthe Bräuner Jensen kæmpet mod rewildingprojektet i Mols Bjerge. Selvom Fødevarestyrelsens- og politiets kontrolbesøg endnu ikke har ført til anmærkninger, fastholder hun og flere kritikere af Molslaboratoriets projekt, at Dyrevelfærdsloven overtrædes i håndteringen af de i alt 43 dyr.

- At se de dyr komme løbende hen til det hø. Jeg må ærligt indrømme - det var en stor glæde.

Der er ikke meget anger at spore hos Dorthe Bräuner Jensen, der i forrige uge blev landskendt for en sigtelse for hærværk.

Den 23. april mødtes den 56-årige silkeborgenser med andre dyreaktivister ved Molslaboratoriet i Mols Bjerge til et arrangement, der senere skulle vise sig at koste hende en sigtelse for hærværk.

- Det var ved at være længe side, at jeg havde været ved Molslaboratoriet, så jeg ville ud og hilse på de 20-25 dyrevenner, der var dukket op, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Nogle af dyrevennerne kender hun fra en facebookgruppe mod indhegningen af de kommende naturnationalparker. Andre fra andre grupper på det sociale medie.

- Vi havde aftalt på Facebook at mødes med medbragte øl og vand, så vi kunne hygge og hilse på hinanden. Så formålet med turen var hyggen og muligheden for at tage billeder af dyrene og dokumentere eventuelle skader.

- Og så var der selvfølgelig nogle, der havde hø med, siger Dorthe Bräuner Jensen.

På skilte som dette fremgår det, at man ikke må fodre dyrene. Foto: Søren Øhlers

Det er imidlertid ikke tilladt at fodre hestene på Molslaboratoriet. Forbuddet fremgår af flere skilte i området og begrundes blandt andet med, at dyrene i rewildingprojektet skal finde deres mad naturligt på arealet.

- Svend Hansen, der tidligere er stået frem i medierne som en af dem, der fodrer dyrene derude, fodrer så nogle af dyrene, mens han fortæller, at det nok bliver sidste gang, at han gør det, fordi det nu er forår. Idet han gør det, kommer politiet trillende, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Hvorfor rewilding?

I årtier har Molslaboratoriet lavet målrettet naturpleje efter nøje tilrettelagte planer. Det har, ifølge dem selv, ikke virket, og perspektivet har været begrænset. Med rewilding mener de derfor, at de har skabt et system, som med minimal menneskelig indgriben kan køre om både 10, 25 og 100 år.

Rewilding handler, ifølge Molslaboratoriet, altså ikke om fortidens natur. Den handler om fremtidens og skal måske blot kaldes "wilding".

Rewildingarealet udgør 120 hektar. Hele arealet er indhegnet med ét stort hegn på 10,2 km.

- Da vi er færdige med at tale med dem, går vi til en anden plæne, hvor jeg går i gang med at tage billeder af hestene. Der er en hingst, som jeg ser, har en stor flænge i en baghov. Det vil jeg dokumentere.

- Omkring mig ligger en masse æbler, og jeg kan simpelthen ikke lade være. Når hesten står der, og jeg ser den i øjnene, får jeg lyst til at være god ved den. Så jeg havde ingen skrupler ved at give den hest det æble og derefter tage billeder, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Den handling har nu kostet hende en sigtelse for hærværk.

- Jeg må ærligt indrømme, at de her fodringer, der bliver lavet derude, sympatiserer jeg med. Jeg ser bestemt ikke noget forkert i, at de her dyrevenner fodrer dyrene. Slet ikke, siger Dorthe Bräuner Jensen.

16 døde heste ved Silkeborg vakte bekymringen for naturprojekter

Dorthe Bräuner Jensen har altid været glad for dyr. Som lille pige ønskede hun sig en hest. Efter mange år med kæpheste og gyngeheste blev drømmen om en rigtig hest virkelighed, da hun som 13-årig fik sparet sammen til sin første hest.

Siden da har hun haft op til fem heste ad gangen indtil for tre år siden.

- Jeg synes, heste er et unikt dyr. De er meget nærværende og har altid været en hjælp for mig, hvis jeg har haft en dårlig dag eller har haft et højt stressniveau. Det kan de lave om på, når de vrinsker og kommer løbende, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Dorthe Bräuner Jensen har ikke haft hest i tre år. I stedet passer hun Willy, der var en hittekilling. 

Arbejdet for bedre dyrevelfærd har også fyldt meget det meste af Dorthe Bräuner Jensens liv, hvor hun blandt andet har kørt som redder og senere dyreværnsleder for foreningen Nyt Hesteliv, der hjælper heste i nød.

Nyt Hesteliv

Foreningens formål er blandt andet at modtage eller opkøbe heste og ponyer i nød og hjælpe dem videre til et godt hesteliv, at arbejde for hestevelfærd, at udbrede kendskab til horsemanship gennem information og undervisning i hestens naturlige adfærd og signaler for at sikre hesteforståelse og sikkerhed for såvel børn som voksne.

- Jeg startede, fordi jeg gerne ville være med til at gøre en forskel. Når man kører som redder, handler det ikke kun om at anmelde en masse hesteejere. Det handler også om at hjælpe dem med de problemer, der er årsag til, at deres heste ikke har det godt. Det har jeg haft rigtig mange gode oplevelser med, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Molslaboratoriet har 24 Exmoor-ponyer og tre føl. Det seneste blev født 29. april. Foto: Søren Øhlers

- Men jeg har også set nogle forfærdelige ting, og når man arbejder med dyrevelfærd, oplever man konstant død og ulykke. Det gør mig vred og ked af det, når jeg eksempelvis ser en hest eller ko, som jeg vurderer er afmagret eller halt på grund af hovene, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Et af de eksempler på vanrøgt af heste, som har gjort størst indtryk på Dorthe Bräuner Jensen, er en sag om 16 døde heste på et naturareal på Faurholtvej nord for Vrads, der angiveligt døde af sult i 2019.

Hestene var en del af et naturplejeprojekt på Faurholtvej i Silkeborg Kommune. Efter ejeren gik konkurs, blev ejendommen og de 100 hektar, som hestene græssede på, overtaget af et advokatfirma. Sidenhen fandt Dyrenes Beskyttelse hestene afmagret. Nogle af dem døde muligvis af sult.

- At gå rundt på sådan et naturareal mellem hestekadavere og knogler, det var dystert. Den følelse, jeg havde der, får jeg, når jeg er ved Molslaboratoriet.

Der var ikke nogen, der blev stillet til ansvar for de døde heste i naturplejeprojektet. Dorthe Bräuner Jensen var sidenhen med til at få sagen genåbnet, men det lykkedes ikke at få rejst sigtelse på grund af "for mange private særhensyn".

Kampen mod Molslaboratoriet

Når Molslaboratoriets rewildingprojekt næsten 100 kilometer fra Dorthe Bräuner Jensens hjem for halvandet år siden fangede hendes opmærksomhed, skyldes det blandt andet hendes debatter med biologer om naturplejeprojekter på sociale medier, Molslaboratoriets udtagning af 41 ud af 77 dyr i 2020, der ikke havde det godt og de anmeldelser af naturprojekterne, som hun oplevede hos Nyt Hesteliv.

- Jeg har altid haft interesse for dyr i naturplejeprojekter, for dyr i naturplejeprojekter er i mine øjne glemte dyr, fordi de er udsatte. Hvis jeg ønsker mig en hest, så får jeg en, fordi jeg har lyst til at passe på den og nyde samværet med den. Dyrene på naturarealerne har man anskaffet sig, fordi man har et areal, der skal naturforvaltes. Dyrene er redskaber og ikke det centrale, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Udtagningen af de 41 dyr førte til kritik af Molslaboratoriet. Dengang udtalte biologen og museumsinspektør Morten D.D. Hansen til TV 2, at Molslaboratoriet selvfølgelig lever op til reglerne for dyrevelfærd. Men i samme interview sagde han også, at det ikke er et mål i sig selv, at dyrene skal overleve.

Det er lige præcis den tilgang, som Dorthe Bräuner Jensen er imod.

- Selvfølgelig skal dyr dø på et tidspunkt, men det er ikke lige meget, hvordan de dør.

Lader Molslaboratoriet dyrene dø af sult?

Om det spørgsmål skriver Molslaboratoriet på deres hjemmeside:

- Dyr kommer IKKE til at dø af sult på Molslaboratoriet! Vi overholder alle regler om dyrevelfærd. 

- Hvis der er dyr, som begynder at vise tegn på mistrivsel, og vi derfor vurderer, at de ikke kan klare sig på sigt så bliver de taget ud og foræret væk til andre natur-projekter eller aflivet. 

- På samme vis vil et sygt dyr blive taget ud til behandling andetsteds eller aflivet. 

- Når først et dyr er ude af hegningen, kommer det ikke tilbage igen, da vi efterligner en naturlig population, hvor det syge/sultne dyr vil være dødt/taget af ulven

- Slagtesvin har det næsten bedre

Selvom Dorthe Bräuner Jensen mener, at der er mange andre områder inden for dyrevelfærd, hvor det er værd at tage kampen op mod dårlige forhold, mener hun alligevel, at behovet er størst på Molslaboratoriet.

- Mennesker og dyrs vigtigste behov er føde. Vi trives ikke, når vi sulter. Der er allerede mange dyreværnsforkæmpere, der eksempelvis kæmper for slagtesvins levevilkår, og jeg vil ikke udelukke, at jeg også ville kæmpe den kamp, hvis Molslaboratoriet lukkede i morgen.

- Men så længe jeg oplever, at dyrene sulter på Molslaboratoriet, mener jeg faktisk, at de næsten har det værre end slagtesvin i en svinestald.

Dorthe Bräuner Jensen anslår, at hun har besøgt Molslaboratoriet omkring otte-10 gange. I forbindelse med besøgene har hun - ligesom flere andre - taget billeder af de forhold, hun mente, var kritisable.

- Dette billede blev brugt til en anmeldelse, fordi jeg mener, at hesten har en nedsunken rygsøjle, blottede og udstrittende hofter og tydelige ribben. Desuden mener jeg, at der er manglende muskelmasse på grund af  afmagringen. Jeg vil også vurdere, at den er i meget dårlig foderstand - langt under middel. Foto: Per Øxenholt
Her vurderer jeg, at der er blottede ribben og tydelige fremstrakte hofter grundet afmagring. Jeg vurderer også, at den er i dårlig foderstand - tydelig under middel. Foto: Per Øxenholt 

Hvis man oplever forhold hos dyrene, som man gerne vil have Molslaboratoriet til at se nærmere på, er der flere steder opstillet skilte, hvor nummeret til en vagttelefon fremgår. Den ordning er Dorthe Bräuner Jensen ikke tilfreds med.

- Jeg oplever ikke, at jeg bliver taget alvorligt. Ofte er svaret, er der styr på tingene, selvom jeg lige har stået og set på forhold, som jeg mener, er kritisable, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Derfor har hun ad flere omgange anmeldt Molslaboratoriet til politiet.

Tilsyn med Molslaboratoriet

16/03 2022: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

31/01 2022: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

15/12 2021: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

20/09 2021: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

14/06 2021: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

28/04 2021: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

14/04 2021: Fødevarestyrelsen på tilsyn - ingen anmærkninger - se rapporten

19/03 2021: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

05/03 2021: Kontrolbesøg fra politiet og FVST. Ingen anmærkninger *

09/02 2021: Uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen - ingen anmærkninger - se rapporten

08/02 2019: Uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen - ingen anmærkninger - se rapporten

Har mistet tilliden til myndighederne

Dorthe Bräuner Jensen lægger ikke skjul på, at hun allerhelst ser, at rewildingprojektet bliver stoppet helt.

Hvis ikke det er en mulighed, at Molslaboratoriet lukker, hvad skal der så til for, at du er mere tryg ved, at dyrene behandles på en måde, hvor de trives? 

- Jeg mener først og fremmest, at de skal have noget føde. Man kunne eksempelvis lave et samlingssted, hvor de kunne få noget hø.

Hvor ofte tilser I dyrene?

Dyrene bliver tilset dagligt af Molslaboratoriets personale. Det gælder både heste og kvæg

Ud over det normale tilsyn bliver der foretaget en grundig kortlægning af alle dyrs tilstand, en Life Quality Score, hver 14 dag i sommerhalvåret og ugentligt i vinterhalvåret - endog hyppigere, hvis der er behov.

- På den måde ville man også få mulighed for at se til dem hver dag, så man er sikker på, man kan kontrollere dem for parasitter og sikre, at de har det godt og kan sætte ind, hvis der er nogen, der lider.


- Her ser jeg en flækket hov, som givetvis kun bliver værre uden beskæring. Det er følgevirkning af manglende naturligt slid og manglende menneskelig vedligeholdelse. Der er givetvis tidligere, nuværende eller fremtidige smerter. På sigt kan det være invaliderende uden behandling, da flængen vil “løbe” eftersom hoven vokser ud, siger Dorthe Bräuner Jensen. Foto: Per Øxenholt.
Det her vil jeg beskrive som en deform hov grundet manglende naturligt slid og manglende menneskelig vedligeholdelse deraf. Hesten har stort set ingen trædeflade. Givetvis tidligere, nuværende eller fremtidige smerter. Det er invaliderende på sigt uden behandling, siger Dorthe Bräuner Jensen. Foto: Per Øxenholt

- Desuden skulle der være et sted, hvor hovene naturligt slides eller mulighed for, at man kunne hjælpe dem, hvis de bliver slidte. Og så mener jeg også, at det er et problem, at dyrene parrer sig, som de vil. Det er man nødt til at administrere, for køerne bliver nærmest voldtaget af tyrene lige så snart, de er kønsmodne og har ikke mulighed for at komme væk som i den vilde natur.

- Jeg vil også gerne erstatte GPS-halsbåndene med chips, hvis det ikke er en mulighed at komme helt af med GPS'erne.

- Sidst, men ikke mindst, er der brug for en uvildig instans, der vurderer de her sager. Jeg mener ikke, at Fødevarestyrelsen og embedsdyrelægen er uafhængige, når de laver deres vurderinger. Deres manglende indgriben over for Molslaboratoriet har betydet, at jeg har mistet min tillid til dem, siger Dorthe Bräuner Jensen.

Dyrenes Beskyttelse har tillid til myndighederne.

For at nuancere Dorthe Bräuner Jensens mistillid til myndighederne, har vi spurgt Dyrenes Beskyttelse, der også kæmper for dyrenes velfærd, om de har tillid til myndighederne. De svarer:

- Dyrenes Beskyttelse har tillid til, at Fødevarestyrelsen og Embedsdyrelægen laver korrekte vurderinger ud fra Dyrevelfærdsloven, når de er på kontrolbesøg hos Molslaboratoriet. 

- Dyr i menneskers varetægt må aldrig udsættes for udsultning eller vanrøgt. Det er vores holdning, at man har et ansvar for udsatte græssende husdyr bag hegn og sikre, at de ikke sulter eller på nogen anden måde lider overlast, da de ikke har mulighed for at søge andre steder hen. 

- Når myndighederne i eksemplet med anmeldelserne af Molslaboratoriet vurderer, at der ikke er nogen grund til anmærkninger, stoler vi på den vurdering, men vi er meget opmærksomme på, at tingene hurtigt kan udvikle sig i en forkert retning, og det er vigtigt for os, at borgere er vågne og rapporterer det, hvis de ser dyr som mistrives. 

- Vi havde gerne set, at naturnationalparkerne (Obs. Molslab er ikke en Naturnationalpark) skulle føre jævnligt tilsyn med dyrene på individniveau, præcis ligesom landmanden skal med sine dyr. Men dette har politikerne desværre ikke været lydhør overfor.

Molslaboratoriet ønsker ikke at medvirke i artiklen

Vi ville gerne have forholdt Molslaboratoriet den kritik, som Dorthe Bräuner Jensen bringer i denne artikel. De har desværre ikke ønsket at medvirke.

Når vi alligevel vælger at bringe artiklen, er det med ønsket om at skabe en forståelse for, hvorfor kritikerne er utilfredse med rewildingprojektet.

Det var en ATK-operatør, der tirsdag opdagede en 25-årig mands fartforseelse på Hovedvejen i Auning. Genrefoto: Politi

25-årig mand fra Ryomgård fik beslaglagt sin bil

En 25-årig mand fra Ryomgård har fået beslaglagt sin bil på grund af vanvidsbilisme.

Tirsdag viste en hastighedsmåling, at han havde kørt 172 kilometer i timen på Hovedvejen i Auning, hvor det kun er tilladt at køre 80 kilometer i timen.

En hastighedsmåling i Auning viste tirsdag 172 kilometer i timen. Det betød, at en 25-årig mand fik beslaglagt sin bil på grund af vanvidsbilisme.

En 25-årig mand fra Ryomgård valgte tirsdag at køre med 172 kilometer i timen på Hovedvejen i Auning, hvor hastighedsbegrænsningen er 80 kilometer i timen. Det fremgår af Østjylland Politis døgnrapport.

Politiets ATK-operatører opdagede fartforseelsen og kontaktede Østjyllands Politi, da der er tale om en hastighedsoverskridelse på over 100 procent. Dermed betragtes det som vanvidskørsel, og derfor skulle føreren af bilen findes hurtigst muligt med henblik på beslaglæggelse af bilen.

Østjyllands Politi sendte en patrulje til den adresse, hvor bilen formodedes at befinde sig, og der fandt betjentene både bilen og den 25-årige mand, der var blevet blitzet af fotovognen kort forinden.

Den 25-årige mand erkendte at have ført bilen. Han mente dog ikke, at han havde kørt så stærkt, som fotovognen havde målt ham til.

Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fik inddraget kørekortet på stedet, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Strafskærpelsen for vanvidskørsel trådte i kraft 31. marts 2021.

Vanvidskørsel

Følgende overtrædelser betragtes som vanvidskørsel:

  • Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder
  • Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder
  • Særligt hensynsløs kørsel
  • Kørsel med hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel over 100 km/t.
  • Kørsel med en hastighed på 200 km/t. eller derover
  • Spirituskørsel med en promille over 2,00


Borgmester Michael Stegger (S) rykkede sit borgmesterkontor til Hornslet i tirsdags. Foto: Syddjurs Kommune.

Møllestedet kom på dagsordenen, da borgmesteren besøgte Hornslet

Møllestedet i Hornslet Vest var et af de emner, der blev bragt på banen, da borgmester Michael Stegger (S) tirsdag rykkede borgmesterkontoret til Hornslet.

50 borgere mødte borgmesteren ved åbent kontor og walk and talk i Hornslet tirsdag.

Tirsdag blev det Hornslets tur til at danne rammen om borgmester Michael Steggers (S) udflytning af borgmesterkontoret, der var en del af borgmesteren valgløfte om at ville være "hele kommunens borgmester".

Borgmesteren besøgte blandt andet virksomheden SweetKitchen, der der har ti ansatte. Virksomheden sælger bageprodukter til større kæder.

Lars og Anne Dorthe Pedersens virksomhed fik besøg af borgmesteren. Foto: Syddjurs Kommune. 

Ifølge borgmesteren blev besøget en lejlighed for ejerne Lars og Anne Dorthe Pedersen til at fortælle om den voldsomme vækst, de oplever i deres virksomhed. Samtidig var det også en mulighed for at drøfte udvidelsesmuligheder med borgmesteren.

I løbet af dagen blev der i to omgange afholdt åbent kontor, hvor over 20 borgere mødte op med sager, som de ville drøfte med borgmesteren.

Blandt de besøgende var repræsentanter fra Hornslet Distriktsråd, der bragte udviklingen af byområdet Møllestedet i Hornslet Vest på banen. De ønskede sig en styrket dialog omkring en række forhold i forbindelse med udviklingen af området.

Borgmesteren mødte også to repræsentanter fra Hornslet Handel, Formand Jesper Nørgaard og Karsten Nissen, der viste rundet i byen og havde lejlighed til at fortælle om forskellige praktiske udfordringer.

Desuden blev der præsenteret forskellige fremtidsscenarier for udvikling af kulturgrunden, der ligger op ad KomBi, ved mødet med Foreningen Kulturgrunden.

Der var stor fremmøde, da borgmesteren inviterede til walk and talk. Foto: Syddjurs Kommune. 

Afslutningsvis afholdte borgmesteren traditionen tro en walk and talk, hvor cirka 25 borgere deltog.

Den 7. juni afholder borgmesteren det næste åbne kontor. Det bliver i Ebeltoft.