Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Christoffer Pedersen er nu Venstres bud på en borgmester efter næste valg. Foto: Asbjørn With

Hvem er Christoffer Pedersen?

Så har sygdommen sluppet sit tag i SyddjursLIV-redaktionen, og dermed er der igen læsestof i din indbakke.

Denne gang med historien om en mand, som for alvor har fået tændt op under de gløder, der altid har ulmet i ham, siden han i folkeskolen fandt ud af, hvor fantastisk det var at diskutere med nogen, der mente det modsatte af ham selv.

Han vil, som langt de fleste andre i lokalpolitik, gerne gøre livet bedre for alle os andre.

Om han så lige vil gøre Syddjurs bedre på den måde du eller jeg synes, er en anden sag, men ambitionen, motivationen og lysten til at gøre en forskel, kan man ikke tage fejl af, når man har talt med Christoffer Pedersen.

Christoffer hvem, spørger du måske?

41-årige Christoffer Pedersen fra Ugelbølle, der har knoklet med lokalpolitik og i Venstres bagland i mere end et årti, og som nu rækker ud efter den ultimative kommunalpolitiske toppost.

Han vil være borgmester i stedet for borgmesteren.

Tak, fordi du læser med.

Billede af Asbjørn With
Billede af skribentens underskrift Asbjørn With Journalist
41-årige Christoffer Pedersen fra Ugelbølle er Venstres bedste bud på en borgmester efter næste valg. Foto: Asbjørn With

Christoffer Pedersen vil være borgmester: - Jeg er bevidst om, at jeg skal have gjort mig selv synlig i hele kommunen

Venstre i Syddjurs har valgt Christoffer Pedersen som borgmesterkandidat uden modkandidater.

Den relativt ukendte byrådspolitiker fra Ugelbølle har knoklet fra anden række i flere end 10 år.

I dag er han udvalgsformand for sundhed og ældre, men han rækker også ud efter den ultimative post i kommunalpolitik.

Som borgmester bliver han rummelig, lyttende og tillidsfuld, lover han. Men først skal vælgere i hele kommunen lære ham at kende. Og er du en af dem, som ikke kender ham ikke endnu, kan du begynde her.

Er du interesseret i lokalpolitik i almindelighed og i Venstres lokale gøren og laden i Syddjurs i særdeleshed, kender du nok godt 41-årige Christoffer Pedersen fra Ugelbølle. Ellers gør du nok ikke. I godt 13 år har han arbejdet i Venstres bagland og fra anden række i byrådet. Nu rykker han frem i første række, træder frem i lyset og rækker ud efter borgmesterposten.

Kalenderen følger Christoffer Pedersen overalt, og der er altid en to-do-liste, hvor der er punkter, som mangler et flueben.

Det er simpelthen en nødvendighed, hvis han skal nå alle de ting, han gerne vil.

Der er lavet to kopper kaffe. Han er kørt hjem til Ugelbølle fra Grenaa, hvor han har været på arbejde, og der er godt halvanden time til han efter planen skal være tilbage på arbejde, denne gang i Rønde til et møde på gymnasiet.

- Jeg er rimelig struktureret og vil gerne planlægge tingene, siger 41-årige Christoffer Pedersen, der uden modkandidater er blevet valgt som Claus Wistofts aftager og dermed også som Venstres bedste bud på en borgmester efter næste valg.

Det meste af tiden de fleste dage er tiden planlagt.

Christoffer Pedersen - KORT

Christoffer Pedersen er født i 1981 og opvokset i Ugelbølle.

I dag er han 41 år og far til tre.

Han blev valgt ind i byrådet for Venstre for første gang ved valget i 2017 med 345 personlige stemmer, og repræsenterede i en periode Venstre i økonomiudvalget.

Genvalgt i 2021 med 289 personlige stemmer og formand for udvalget for sundhed og ældre.

Christoffer Pedersen gik på HHX i Grenaa, som han i dag er rektor for. Han er uddannet Cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet, og arbejder i dag som rektor Viden Djurs Gymnasier som dækker over HHX i Rønde og Grenaa og HTX i Grenaa.

Som rektor på fuld tid for tre gymnasier i Grenaa og Rønde, byrådsmedlem, udvalgsformand, og far til Esther på 12, Oskar på 10 og August på 8 kræver det overblik og planlægning.

Selvom pladen og hænderne er fulde, rækker han nu alligevel ud efter mere. Den mest prestigefyldte post i kommunalpolitik.

Det har luret hele tiden

Der er noget i ham, som ikke kan lade være. Noget som har luret siden han i folkeskolen opdagede, at diskussioner med nogle, der mente det modsatte, var de mest spændende. Noget han har ventet på, siden Uffe Ellemann Jensen var statsministerkandidat, og han som 15-16 årige meldte sig ind i Venstres ungdom, fordi han var nysgerrig.

Det var meget sjovere at diskutere med ham, end med dem jeg var enig med

Christoffer Pedersen (V)

Noget, som har ligget i dvale, mens han gik på HHX i Grenaa, mens han var værnepligtig i Nørresundby, og mens han læste statskundskab på Aarhus Universitet. Noget, som han godt vidste skulle ske, når han efter den uskrevne plan bagerst i hovedet vendte tilbage til Syddjurs og havde etableret en base.

Uenighed er mest interessant

I 2011 flyttede Christoffer hjem til Syddjurs. Først til Rønde og så til Ugelbølle, hvor han selv er født og opvokset i en helt almindelig arbejderfamilie med ufaglærte forældre og en ældre søster og bror

- Jeg tror, at min far tidligere har stemt på Svend Auken. Vi talte aldrig specifikt om politik på den måde, men vi talte om, hvad der skete i verden.

Allerede i folkeskolen begyndte Christoffer Pedersen at diskutere med de andre. Og han fandt hurtigt ud af, at det var langt det sjoveste at diskutere med dem, han var mest uenig med. Foto: Asbjørn With

- I skolen helt tilbage i folkeskolen, elskede han at diskutere, og jeg har altid haft et enormt politisk engagement. Særligt i 10. klasse elskede jeg at diskutere med en af mine klassekammerater, der nok var så rød, som man kan blive.

- Det var meget sjovere at diskutere med ham, end med dem jeg var enig med. Siden dengang har jeg nok et eller andet sted vidst, at jeg en gang ville prøve mig selv af i politik, husker Christoffer Pedersen, der ud over Ugebølle brugte store dele af sin barndom og ungdom i Djurslands- og Aarhusområdets håndboldhaller.

For der var mange andre ting end politik, Christoffer Pedersen skulle. Især i foreningslivet, som han elsker og har den dybeste respekt for.

- Jeg kan virkelig godt lide foreningslivet, og den indsats mennesker ligger der til hinandens bedst. Der bliver løst nogle kæmpe store opgaver, der både handler om fysisk sundhed men også om mental sundhed og bekæmpelse af for eksempel ensomhed.

- Og så tilbyder foreningslivet nogle generelle, demokratiske spilleregler, som både styrker individet og fælleskabet, mener Christoffer Pedersen.

Hjemme igen og så politik

Efter værnepligt og eksamen i statskundskab vendte Christoffer Pedersen i 2011 tilbage til Syddjurs, slog sig ned og stiftede familie. Han stillede sig til rådighed for bestyrelsesarbejde i børnenes institutioner og i TRIF - Thorsager-Rønde Idrætsforening.

Jeg ser mig selv som meget pragmatisk, og jeg vil gerne være med til at finde de gode løsninger

Christoffer Pedersen

Og næsten fra dag et pustede han liv i de lokalpolitiske gløder, der havde ulmet i årevis og blev aktiv i Venstres lokale vælgeforening.

Ved kommunalvalget i 2013 manglede den hjemvendte søn blot 20 stemmer for at kunne sætte sig ved bordet i byrådssalen, men i stedet brugte han kræfterne i Venstres bagland og organisation, hvor han har været formand for vælgerforeningen, medlem af kommuneforeningen og næstformand i kredsforeningen, der opstiller kandidater til Folketinget.

- Jeg gjorde et stykke arbejde i organisationen i mange år, men det var selvfølgelig helt særligt, da jeg blev valgt til byrådet ved valget i 2017, fortæller Christoffer Pedersen.

Claus Wistoft var blevet Venstres første borgmester i Syddjurs, og Christoffer Pedersen fik plads i økonomiudvalget.

Ved det seneste kommunalvalg i 2021 tippede magten igen tilbage til socialdemokraterne, og Claus Wistoft meddelte, at det nu var hans sidste periode i byrådet.

Rækker ud efter borgmesterposten

Christoffer Pedersen var blevet formand for sundheds- og ældreudvalget, et af de velfærdsområder, der ligger hans hjerte nær.

- Jeg ser mig selv som meget pragmatisk, og jeg vil gerne være med til at finde de gode løsninger. Jeg er fløjtende ligeglad med, om velfærden leveres af offentlige eller private, bare der bliver leveret velfærd, siger Christoffer Pedersen, som sætter en ære i at skabe gode rammer om udsatte og ældre medborgere.

- Men jeg er liberal, fordi jeg dybest set mener, at man selv - sammen med sin familie og sine nærmeste - bedst ved, hvordan man får det gode liv. Det mener jeg grundlæggende ikke, at politikere skal blande sig i.

Christoffer Pedersen blev valgt til byrådet første gang ved kommunalvalget i 2017 med 345 personlige stemmer. De næste tre år skal han blandt meget andet øge kendskabet til ham selv blandt vælgere i hele kommunen. Foto: Asbjørn With

- Jeg har altid ment, at det er lidt naivt at tro, at valgte politikere er bedre til at træffe valg på borgernes vegne end borgerne selv. Så skal fællesskabet hjælpe dem, der af en eller anden grund har brug for hjælp. Men der skal være frihed og råderet til selv at skabe sit liv, mener Christoffer Pedersen.

Lige som i børnehavens bestyrelse, i bestyrelsen for idrætsforeningens håndboldafdeling og i Venstres forskellige bestyrelser elsker Christoffer Pedersen at være med til at tage beslutninger og det ansvar, der følger med.

Og oplevelserne i kommunens bestyrelse bliver ved med at være spændende.

- Jo mere erfaring, man får, og jo mere indsigt og forståelse for sammenhængende man får, jo sjovere bliver det, konstaterer Christoffer Pedersen.

Og da det stod klart, at Claus Wistoft ikke ville være borgmesterkandidat igen, rakte Christoffer Pedersen hånden op og bød sig til.

Skifter plads i byrådssalen

Internt i Venstre har man naturligvis talt om, hvem der skulle følge efter Claus Wistoft, og flere navne har været i spil.

Jeg er ikke Claus Wistoft, og derfor vil der selvfølgelig også komme til at ske nogle ændringer

Christoffer Pedersen

Men da valgdagen i Venstres kommuneforening oprandt, var der kun Christoffer Pedersen tilbage på stemmesedlen.

Et klart tegn på et samlet Venstre bag ved den nye borgmesterkandidat.

- Der er en klar opbakning til mig som borgmesterkandidat og dermed også gruppeformand for Venstre. Og der er klar opbakning til mig som den, der nu sætter kursen for Venstre i samarbejde med mine kolleger og organisationen, siger Christoffer Pedersen, som fra byrådsmødet 29. marts bytter plads med Claus Wistoft som en symbolsk manifesteringen af magtskiftet i partiets byrådsgruppe.

Politisk og værdimæssigt bliver Venstre det samme under Christoffer Pedersen. Men han understreger, at han ikke er sin forgænger, og derfor vil der løbende ske ændringer frem mod næste valg. Foto: Asbjørn With

- De overordnede værdier, Venstre står for, ændrer sig ikke. Men jeg er ikke Claus Wistoft, og derfor vil der selvfølgelig også komme til at ske nogle ændringer frem mod næste valg, konstaterer Christoffer Pedersen.

Lang vej til bordenden

Der er et stykke vej til at Venstres nyvalgte borgmesterkandidat rent faktisk kan sætte sig i borgmesterstolen.

Temperament... Ja, det har jeg da

Christoffer Pedersen

Først og fremmest skal vælgerne i Syddjurs helt grundlæggende vide, hvem han er.

- Jeg er bevidst om, at jeg skal have gjort mig selv synlig for vælgerne i hele kommunen. Det er jeg helt klar over, siger Christoffer Pedersen, som med bare 289 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021 ikke just kan beskrives som en stemmesluger.

Det skal der laves om på i de kommende år, hvor det helt naturligt bliver Christoffer Pedersen, der taler på Venstres vegne.

- Og så skal vi ud og møde borgerne overalt i kommunen. Vi skal ud og tale med dem, om de udfordringer, de oplever og om, hvilke svar vi i Venstre har at tilbyde, siger Christoffer Pedersen.

- Som leder tror jeg, at jeg er rummelig og med stor tillid til de mennesker, jeg arbejder sammen med. Jeg har ikke behov for altid at få det sidste ord. Jeg er lyttende, og så kan jeg rigtig godt lide argumenter. Det betyder, at jeg er til at flytte med, hvis argumenterne er gode nok, for jeg holde virkelig meget af den demokratiske samtale.

- Temperament... Ja, det har jeg da. Mange vil nok kalde mig rolig, men jeg har temperament. Men der skal meget til, før du får det at se, siger Christoffer Pedersen om sig selv.

Mange ting på to-do-listen

Den nyvalgte borgmesterkandidat vil gerne skabe mere politisk debat i byrådssalen, styrke Venstres profil på velfærdsdagsordenen, flytte flere beslutninger ud til institutioner, plejehjem og skoler og så vil han sammensætte et hold af kandidater, der skal repræsenterer hele Venstre - også de unge og de yngre - ved næste kommunalvalg.

- Jeg synes helt grundlæggende, at vi diskuterer for lidt politik i byrådssalen. Det hele er klappet af i udvalgene, og det synes jeg faktisk er en skam. Det er i byrådssalen, borgerne kan se og høre os og de forskelle, der er på os, siger Christoffer Pedersen.

Ikke fordi politikerne skal skændes og mundhugges mere. Slet ikke. Venstres nye førstemand er fortaler for konsensus på et oplyst grundlag. Den gode løsning, hvor alle føler sig set og hørt, og hvor man sammen finder den bedst mulige løsning.

- Men det må gerne i højere grad end i dag være en samtale og et grundlag, der bliver synlig for borgerne, mener Christoffer Pedersen som også mener, at de fleste beslutninger skal flyttes ud af byrådssalen og ud til dem, der ved, hvad der er bedst.

Christoffer Pedersen er sikker på, at dem der arbejder decentralt ved mest om hverdagens gode løsninger. Det skal man som politiker have respekt for.

- Og så selvfølgelig være med til at fastsætte rammer og pejlemærker - og også følge op på, at de bliver overholdt, mener Christoffer Pedersen.

Vi skal udstikke de overordnede linjer

Christoffer Pedersen

Han vil gerne være borgernes talerør og tage sager op, han hører om over den berømte frysedisk i supermarkedet. Men når det kommer til at styre en skole, er han ikke et sekund i tvivl om, at skolens ledelse er de absolut bedste til den opgave.

- Vi skal udstikke de overordnede linjer, sikre at der er styr på økonomien og, at velfærden udvikler sig. Og så er det en vigtig politisk opgave at bakke op og have respekt for, at man decentralt er de bedste til at sikre de bedste resultater.

- Det betyder også, at vi skal stole på vores medarbejdere og deres evner og kompetencer til at løse de opgaver, vi beder dem om, siger Christoffer Pedersen.

Hver ting for til sin tid

I løbet af de kommende år frem mod kommunalvalget i 2025 skal Christoffer Pedersen og Venstre bevise sit værd, hvis magten skal svinge ud til deres fordel.

SyddjursLIV har tidligere beskrevet Syddjurs som en svingstat, hvor et enkelt mandat kan afgøre, hvilke hals, borgmesterkæden lander omkring.

Fordi marginen ofte har været lille, ser Christoffer Pedersen gode muligheder for, at Venstre igen kan gøre krav på borgmesterkæden. Men inden venter i hvert fald tre års hårdt politisk brandingarbejde blandt politiske venner og modstandere.

Børnene først. Som far til tre børn prioriterer Christoffer Pedersen skarpt, hvornår han arbejder, og hvornår han ikke arbejder. Der skal være plads til tid sammen med børnene og til at deltage i det, de går op i. Foto: Asbjørn With

- Jeg nyder debatterne og diskussionerne. Alle der deltager i demokratiet har jeg dyb respekt for. De fleste gør det for at gøre verden bedre, og det alene tjener dem til ære. Jeg kan være politisk uenig, men derfor er vi lige gode venner efter diskussionen, siger Christoffer Pedersen, der altid har gjort en dyd ud af, at adskille det politiske fra det personlige.

Det betyder også, at den tid han har sammen med sine børn er hellig.

- Der skal være tid til at være sammen med mine børn. Når jeg er det, er der ingen arbejde eller politik, og det er heller ikke sikkert, at jeg tager telefonen, konstaterer Christoffer Pedersen, som elsker at fordybe sig i det, børnene går op i og være sammen med dem om det.

- Håndbold for eksempel. Jeg har blandt andet været træner for min datters håndboldhold. Det er en rigtig god måde at være sammen med sine børn på. Og så bruger vi naturen og stranden meget som noget naturligt, når vi nu er så heldige at bo midt i Danmarks smukkeste kommune, siger Christoffer Pedersen, som lige nu bruger mange af sine weekender på at turnere rundt med MGP-gruppen The Five som hans datter Esther er en del af.

Selvom Christoffer Pedersen nu både er gruppeformand og borgmesterkandidat bliver han, indtil videre i hvert fald, siddende som formand for sundheds- og ældreudvalget.

I modsætning til folketingsvalg, der når som helst kan udskives af statsministeren, afholdes kommunalvalg i Danmark altid den tredje tirsdag i november med fire års mellemrum.

Derfor er det nu allerede et faktum, at Christoffer Pedersens borgmesterkandidatur skal til eksamen hos vælgerne 18. november 2025.

Med udgangspunkt i sit eget og og sin lange interesse for vores mentale sundhed som mennesker, skrev Anne Agerbo til SyddjursLIV og spurgte: Hvordan har vi det egentligt i Syddjurs? Foto: Asbjørn With

Hvordan har vi det egentligt i Syddjurs? En eksklusiv SyddjursLIV-kop går til Anne Agerbo, der stillede månedens spørgsmål

Historien slutter ikke her, for Anne Agerbo og skoleleder ved FOF Djursland, Lene Fribo, arbejder på at gøre spørgsmålet til noget konkret.

Hvad er det for et liv, vi som mennesker gerne vil leve? Hvordan kan vi inspirere hinanden og hjælpe hinanden med at skabe mulighederne for, at vi hver især kommer tættere på det gode liv?

Anne Agerbo har nogle spændende tanker og forslag til, hvad der kan skabe bedre mental sundhed i Syddjurs, og derfor skrev hun til SyddjursLIV.

Hvordan har vi det egentligt i Syddjurs, spurgte hun.

Det blev til en historie om mental sundhed og om at blive bedre til at tale også om det svære i livet. For det er hun blevet tildelt en eksklusiv SyddjursLIV-kop for at stille månedens bedste spørgsmål.

Som SyddjursLIV fortalte var Anne Agerbos tanker lige vand på møllen for Lene Fribo, som er skoleleder for FOF Djursland.

De arbejder nu sammen for at finde ud af, hvordan deres fælles tanker om mental sundhed og livskvalitet kan blive til et format, der kan udbydes i regi af FOF.

SyddjursLIV følger naturligvis processen og fortæller dig om det, når der er nyt.

Ugen i Syddjurs Kommune.

Biler brændt i Rønde. Klimaplan for Ebeltoft er klar. Ulovlig fodring fortsætter.

Her får du ugens nyhedsoverblik fra Syddjurs.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

Tre kommunale biler er brændt

Torsdag aften var der brand i en af kommunens bygninger i Rønde. Foto: Axel Schütt

Torsdag aften måtte brandvæsnet rykke ud til Syddjurs Kommunes salthal i Rønde, hvor tre biler var brudt i brand. 

Det handler om to varebiler og en lastbil. Derudover er en varebil beskadiget.

Det er uvist, hvordan branden startede, men Østjyllands Politi efterforsker det som en påsat brand.

- Vores umiddelbare mistanke er, at branden er påsat. Men der ingen personer sigtet. Vi efterforsker sagen nærmere, oplyser kommunikationsrådgiver Emil Enemark Sørensen til til Tv2 Østjylland.

Ny plan for kystsikringen af Ebeltoft er klar

Efter en omfattende borgerinddragelse er en ny udviklingsplan for Ebeltofts havneområder klar til at blive præsenteret. Foto: Rendering fra arkitektkonkurrencen ved BOGL

Som den skønt beliggende havneby, Ebeltoft er, venter der uroligheder forude. På grund af klimaforandringerne vil vandet stige og vejret ændre sig, derfor skal byen sikres mod fremtidens klima.

I efteråret vandt arkitektvirksomheden BOGL i et konsortium sammen med Norrøn og Rambøll opgaven at lave en udviklingsplan for havneområdet, og nu er den klar.

- Arkitektfirmaet BOGL har leveret en udviklingsplan, som forener målet om kystsikring med en nænsom udvikling af Ebeltofts havneområde. Ønsket er at skabe et mere sammenhængende og rekreativt havneområde, der bindes sammen med resten af byen, siger formand for Erhvervs- og planudvalget Kasper Kolstrup Møller i denne pressemeddelelse.

Den nye udviklingsplan offentliggøres den 29. marts kl. 19, og alle interesserede er velkomne. Tilmelding foregår via dette link.

- De færreste vil opleve det som et klimatiltag. De fleste vil forhåbentlig opleve, at deres by bliver smukkere, grønnere og mere attraktiv, sagde arkitekt Jens Linnet til SyddjursLIV i et interview, som du kan læse lige her. 

Ulovlig fodring af dyrene i Mols fortsætter

Dorthe Bräuner Jensen er tidligere blevet sigtet for hærværk, fordi hun trodsede forbuddet mod at fodre dyrene på Molslaboratoriet ved at give en hest et æble. Foto: Søren Øhlers

Dyrene ved Mols Laboratoriet har været genstand for langvarig debat. Og det fortsætter.

Debatten om rewilding-projektet går på, om dyrene skal leve frit - men selv finde mad - eller om det er uetisk at lade dem sulte, derfor tager folk fra hele landet til Mols for at fodre hestene.

Nu tager den lokale dyreaktivist Søren Brink sagen i egen hånd og dukker hver dag op for at fodre dyrene - og filme det i mens.

- Dyr bag hegn skal tilskudsfodres, hvis ikke der er nok mad. Det bliver de ikke. Derfor har de det ikke godt. De mangler huld. Det har jeg ikke samvittighed til at gå og kigge på. Derfor har jeg besluttet at tilskudsfodre, siger Søren Brink til Aarhus Stiftstidende. 

Direktør Bo Skaarup er dog ved at være træt af dem, der blander sig i projektet:

- Jeg har ansvar for dyr, som personer, der hverken anerkender lovgivningen, domstole eller myndigheder ulovligt fodrer. Det er uacceptabel selvtægt og åbenlyst ulovligt, siger Bo Skaarup og beklager, at formålet med rewilding helt er druknet i snakken om dyrenes velfærd.

SyddjursLIV har tidligere talt med Dorthe Bräuner Jensen der blev sigtet for hærværk, fordi hun trodsede forbuddet mod at fodre dyrene på Molslaboratoriet ved at give en hest et æble.

Den historie kan du læse her.

I næste nyhedsbrev: Maltfabrikken er en bro mellem fortid, nutid og fremtid - men hvad er det for folket i dag?

Kristian Krog er direktør for Maltfabrikken og har været med fra den spæde start. Foto: Maria Neergaard Lorentsen

- Maltfabrikken er i sig selv en holdning, sagde Kristian Krog, da SyddjursLIV for nylig besøgte Maltfabrikken i Ebeltoft. Han er direktør for foretagenet, som har været mange år undervejs og nu er større, end han nogensinde havde turde drømme om. Og end kritikerne troede på, for "det kan jo ikke lade sig gøre".

Men det kunne det og SyddjursLIVs udsendte reporter var mildest talt blæst bagover efter sit første besøg på fabrikken. Over livet, lysten og ånden til at drive en forfaldsudvikling i en anden retning. 

Maltfabrikken emmer af muligheder for både børnefamilier, pensionister, gastronomiske connaisseurs, de musikglade, ølglade, håndværkerne, kunstnerne og ja, for hele folket. 

Alt sammen samlet i en perle, hvor historien gemmer sig i enhver arkitektonisk revne, mens fremtiden kigger frem fra den evige foranderlighed i pop up-kunstværker, vinbarer og holdningsprægede brugskunst lavet af plastik fra havbunden.

Holdningen der gennemsyrer det hele er nemlig, at man ikke vil finde sig i forfald. At man vil eksistere og udvikle sig, gøre en forskel og man vil have hele Syddjurs med. Faktisk vil man have hele verden med.

Maltfabrikken har mere en 500.000 besøgende om året. Mange af dem er turister. Men Maltfabrikken skal jo være "folkets hus", så hvad kan den gamle fabrik give til de mennesker, der bor og er her hele året?

Læs med senere på ugen, hvor du kommer med ind på Maltfabrikken på en ganske almindelig hverdag og oplever, hvordan stedet danner en bro mellem fortiden, nutiden og fremtiden.