Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SyddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Kom med til åbent redaktionsmøde i Bryggeriet på Maltfabrikken på torsdag

På torsdag går det løs!

Bliver Djursland den førende turistdestination i Norden? Kan vi redde Slagter Kruse? Hvorfor er der ikke rent badevand i Ebeltoft? Hvad betyder det, at Mols skal være en naturnationalpark? Og hvor går man hen i Hornslet, hvis man ikke lige er til sport?

Det er nogle af de spørgsmål, vi og vores læsere har stillet om livet i Syddjurs Kommune - og som vi har besvaret.

På torsdag kan du bytte dine bedste ideer for kaffe og kage, når vi inviterer til et "åbent redaktionsmøde." Vi flytter nemlig redaktionen til Bryggeriet på Maltfabrikken for en aften og inviterer alle nysgerrige sjæle til at være med.

På SyddjursLIV vil vi gerne skrive om det vigtigste på Syddjurs. Det, der har en betydning for jeres liv og hverdag. Men hvem ved egentlig mest om, hvad der er vigtigt på Syddjurs? Det gør I, der bor her, selvfølgelig.

Sammen skal vi brainstorme os frem til en række historier fra lokalmiljøet, som vi lover efterfølgende at undersøge og sende til dig lige her i din indbakke.

Vi holder det første redaktionsmøde klokken 17 og næste klokken 19.30 - og der vil blive serveret kage og kaffe begge gange. Fra 19-19.30 er der mulighed for en lille rundvisning på Maltfabrikken. Du kan læse flere detaljer og program for redaktionsmødet her.

ALLE er velkomne, uanset om du er abonnent eller ej - og uanset om du har 100 ideer til historier eller bare er nysgerrig og vil lytte med.

OBS: Arrangementet er gratis, men man skal alligevel booke en billet (det siger brandmyndighederne), og det kan gøres lige her.

Herunder har vi samlet en række historier, der måske kan inspirere dig.

5 historier til inspiration

 • Bliver Djursland den førende turistdestination i Norden?
  Der er milliarder af kroner på vej til at skabe flere overnatningsmuligheder til projektet "Hjertet af Djursland". Det skrev vi om i denne artikel, hvor vi talte med alle centrale aktører såsom Djurs Sommerland og Lübker Golf og Spa Resort. Men hvad betyder det øgede turisme for dig? Har du gode ideer til, hvad der skal ske eller kender du spændende projekter, der er på vej?

 • Kan vi redde Slagter Kruse?
  En af vores meget læste historier den seneste tid handler om Hans Ole Kruse, fjerdegenerations slagteren i Tved, der søger efter nye forpagtere af den ikoniske 134 år gamle butik, mens han selv slagter løs i baglokalet. Historien viser den lokale stolthed, der gemmer sig bag Syddjurs' forretningsliv. Er der andre forretninger, vi skal besøge? Nogle med en særlig historie, nogle som kæmper for at holde sig oven vande eller som har skabt en overraskende succes?
 • Hvorfor er der ikke rent badevand i Ebeltoft?
  Sådan spurgte vores læser Jørn Carstensen. Med sit indgående kendskab til havplanter er det nemlig hans vurdering, at kvaliteten af badevandet nord for Fregatten Jylland slet ikke er så godt, som kommunen hævder. Det undersøgte vi i artiklen her. Måske er der andre steder badevandet ikke er rent? Eller drikkevandet? Eller andet i naturen, du har stødt på, som trænger til en second opinion?
 • Hvad betyder det, at Mols skal være en naturnationalpark?
  Der sker rigtig meget omkring den nye naturnationalpark på Mols, og det sker på mange niveauer. Derfor er det heller ikke underligt, hvis der er mange, som mangler oplysning, fakta og indsigt, siger Søren Ibsen fra Mols i Udvikling i dette interview. Er du også forvirret over, hvad der sker? Om mountainbikerne kan blive ved at cykle blandt dyrene og hvor de nye indgange skal være?
 • Hvor går man hen i Hornslet, hvis man ikke lige er til sport?
  I 2025 har kulturlivet i Hornslet efter planen overhalet alt og alle indenom, og har et "pissefedt" kulturhus i midten af en ny og samlet fortælling om Hornslet, siger forpersonerne for Kulturgrunden i denne artikel. Vi vil gerne følge projekterne fra start - også gerne før starten. Så måske kender du flere steder med "pissefede" initiativer på vej eller hvor blot en idé er begyndt at spire?

Vi håber på at se dig på torsdag!

Og husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os på redaktion@syddjursliv.dk eller direkte til Asbjørn (aswch@jfmedier.dk/61664603), Emma (emahh@jfmedier.dk/65455709) og til mig, Maria, på manlo@jfm.dk eller ringe på 40859996.

Billede af Maria Neergaard Lorentsen
Billede af skribentens underskrift Maria Neergaard Lorentsen Journalist