Kassemesteren havde ikke noget med til Djursland denne gang: - Vi går målrettet efter at invitere ham igen til sommer, siger havnedirektør
Forhåbningerne var store, mens forventningerne nok var lidt mindre, da finansminister Nicolai Wammen (S) gæstede Aarhus Airport og et samlet Djursland, som ønsker sig bedre infrastruktur og mere asfalt.
Og hellere i går end i dag. Selvom rigets kassemester er valgt i Østjylland, havde han ingen penge med.
Alligevel mener både Grenaa Havn, Terma, VAM og Aarhus Airport, at konferencen om infrastruktur på Grenaa var en succes. Og håbet om flere penge til en 2+1-vej hele vejen fra Aarhus til Grenaa lever stadig.
Det var nok mere end nogle turde at håbe på, hvis finansminister Nicolai Wammen (S) havde taget godt en halv milliard kroner med til Djursland for at drysse dem ud over djurslændingenes ønske om en 2+1-vej hele vejen mellem Aarhus og Grenaa.
Og det gjorde han heller ikke.
Faktisk kom han kun med store ører, forståelse og noble ambitioner om, at der snart er nye penge, der kan søges til større infrastruktur projektet.
Som NorddjursLIV har fortalt er en 2+1-vej mellem Aarhus og Grenaa ellers det største ønske for erhvervslivet på Djursland, som efter mange års kamp for en motorvej er enedes om at stå sammen bag 2+1-vejs projektet i håb om at få større gennemslagskraft på Christiansborg, hvor pengene skal komme fra.
Derfor var både erhvervslivet og de djurslandske politikere og det nyvalgte folketingsmedlem og næstformand i transportudvalget, Jens Meilvang (LA), alle troppet op for at vise finansministeren, at der er hold i det, når Djursland står sammen bag en ny vej.
- Jeg havde håbet, at han var kommet med penge til asfalt. Men jeg synes faktisk, at der var nogle rigtig gode signaler, og derfor var konferencen alt andet end spildt, siger direktør for Grenaa Havn Henrik Carstensen.
Han er også med i bestyrelsen for Business Djursland, som havde arrangeret konferencen om infrastrukturen.
- Jeg synes, at finansministeren lyttede, og gav indtryk af en stor forståelse for situationen på Djursland, siger Henrik Carstensen, som også har ros til sine kolleger i erhvervslivet, borgmestrene fra både Syd- og Norddjurs og folketingsmedlem Jens Meilvang (LA), som alle gjorde hvad de kunne og skulle.
Som direktør for en af Djurslands tunge virksomheder, VAM Entreprenørfirma ved Auning, har Allan Hougaard også spejdet langt efter og håbet på mere asfalt i forbindelse med finansministerens besøg.
- Der skete ikke noget skelsættende i forhold til vores ønske om bedre asfalt og infrastruktur mellem Grenaa og Aarhus, konstaterer Allan Hougaard.
- Men vi fik i høj grad understreget og understøttet behovet. Og vi fik vist, at vi står samlet bag vores ønske på Djursland. På den måde holder vi presset på Christiansborg, og derfor var konferencen det hele værd, mener Allan Hougaard.
Konferencen blev holdt i Aarhus Airport, som ligger placeret cirka midt på Djursland.
Lufthavnens nye direktør, Lotta Sandsgaard, mener, at konferencen om infrastruktur på Djursland understregede, at både erhvervsliv og politikere står tæt sammen om at skabe nemmere tilgængelighed.
- Vi har set, hvordan andre områder og byer nord, syd og vest for Aarhus er eksploderet i bosætning og arbejdspladser, og det bunder blandt andet i et smidigt vejnet.
- Lufthavnen er på en ambitiøs vækstrejse, og velfungerende tilkørselsmuligheder i bil er et utroligt vigtigt parameter for at komme i mål. Udvidelsen af rute 15 frem mod lufthavnskrydset, der sættes i gang i 2031, ser vi gerne fremskyndet, men også på sigt forlænget videre til Grenaa, så vi får hele Djursland med, siger Lotta Sandsgaard og er dermed og alt andet end uventet på linjer med sine kolleger i erhvervslivet på Djursland.
Slipper ikke ministeren
Fabrikschef på Terma, Jørgen O. M. Laursen, ser faktisk muligheder for, at der alligevel kan komme ekstra penge til Djursland i de kommende år, selvom finansministeren ikke lovede nogen.
- Der er allerede afsat 160 milliarder kroner til infrastrukturprojekter i hele Danmark frem til 2035. Hvis nogle af de projekter af den ene eller den anden grund ikke kan realiseres, så pengene vender tilbage til kassen, så tror jeg faktisk, at der vil blive tænkt på os og på Djursland, siger Jørgen O. M. Laursen.
Ministeren er taget tilbage til København, men han slipper ikke for at høre mere til infrastrukturen på Djursland.
- Vi har planer om at invitere Nicolai Wammen tilbage til Djursland og Grenaa Havn allerede i løbet af sommeren. Der er flere ting, både omkring infrastrukturen og mulighederne på havnen, vi gerne vil fortælle ham om, siger Grenaa Havns direktør, Henrik Carstensen.